OLPA en OLMA

Ik heb een dilemma.


Ik was aan het denken over de woorden opa en oma en dacht: wat een rare woorden en waar komen die toch vandaan.

O-Pa en O-Ma; dus het heeft iets te maken met Papa en Mama en dat klopt want ze zijn de ouders van mijn mama, dus het is iets met die O. Misschien betekent die O wel Oude is en dat vind ik stom, want ze zijn niet oud, ze zijn leuk! Dus heb ik een nieuwe naam voor ze bedacht. OLPA en OLMA, Ontzettend Leuke PA en Ontzettend Leuke MA, van Mama dus!

En het was ook weer ontzettend leuk. Ik weet dat OLMA het heel fijn vind om me vast te houden en eten te geven en ik denk dat OLPA heel erg trots is. Als je goed in z’n ogen kijkt, dan kun je dat wel zien ook. In ieder geval ben ik trots op hun en vind het heel gezellig als ze er zijn.

Papa heeft ook weer een grapje uitgehaald natuurlijk en die schrijf ik in m’n boekje. Want nu lukt dat nog en komt hij er mee weg, maar er komt een dag dat ik m’n boekje open doe en hem ook een keer of 100 voor de gek ga houden. Maak je daar maar geen zorgen om! Alhoewel, als ik er zo naar kijk is het ook wel weer grappig. GRRR! Misschien moet ik vragen of hij hem uitvergroot op ’n kamer gaat hangen, met de tekst Holy Dzjez of zo. Da’s dan wel weer lachuh.

We hebben ook de eerste familiefoto gemaakt! Papa heeft daarvoor speciaal een statief gekocht en dat is een soort tovenarij, want… je zet de camera op het statief, drukt op het knopje en dan hoef je alleen maar te wachten en dan neemt het statief zelf een foto! Echt waar. Handig dus, want morgen komen Siebe en Zelda en dan kunnen we ook nog wat foto’s nemen met Meneertje Statief.

OK, ik ga nu naar bed, want ik kan m’n ogen bijna niet meer open houden en ik heb een drukke nacht voor de boeg, want tussen m’n dromen en trappen in m’n slaapzakkie door moet ik drinken.
Dat zijn van die fijne momentjes met mijn mama!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s