Walking Dinner

We hebben vandaag een rondreis gemaakt. We zijn naar Harderwijk geweest en hebben naar hele mooi tafels en kasten gekeken. En het rook daar lekker! Naar echt hout! Dat ruikt echt. Moeilijk te omschrijven, maar je voelt het. In ieder geval zagen ze er stoer en mooi uit. Ik ben benieuwd wat dat gaat worden…

Daarna hebben we vis gegeten tegenover een molen. Een joekel en die heet Molen De Hoop, je zou haast zeggen een Molshoop, maar dat is niet zo natuurlijk. En omdat het lekker weer was zaten we buiten en kon je de wieken van de molen horen ‘woohsjen’. Mooi geluid. De vis was ook best lekker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben daar lekker zitten smullen. Papa en mama zijn gek op vis (en gek op elkaar!) en dan is in de zon er bij zitten heerlijk! Trouwens vis is gezond voor m’n broertje of zusje, daar groeit hij/zij van! Zeker nu, want ze zwemt in vruchtwater heb ik gehoord en dan is het handig een beetje vis te zijn….

Daarna zijn we naar een babywinkel geweest die zo groot was dat je als baby bijna aan GPS mee moet nemen! Tussen al die spulletjes hebben we een nieuwe drinkbeker en 2 spenen nummer 4 gekocht voor mijn grote dorst. Uit die drinkbeker kan ik zelf dringen. Thee bijvoorbeeld. Moet het dan goed vasthouden en met m’n bovenlip het klepje indrukken.

Pure magie, maar dan komt er drinken uit!

En toen zijn we naar huis gegaan. Daar zijn mama en papa gaan koken met hele lekker geuren terwijl ik niet in bed lag. Want ik was in de auto in slaap gevallen, maar als ik dan eenmaal wakker ben wil ik niet meer slapen. Zo gaan die dingen!

Toen hebben we boodschappen gedaan en moest ik ongelooflijk lachen, want papa deed weer eens gek! Hij duwde me in de kar weg en dan ging hij heel hard zwaaien en vervolgens kwam hij dan naar me toeterend! Lachuh!

Thuis hebben we gespeeld en dan draait papa me telkens om en gooit’ie me door de lucht en dat vind ik zo grappig! Daar word ik helemaal vrolijk van en ook een beetje moe. Maar dat heb ik er graag voor over!

Toen was het etenstijd en het oude liedje: Ik brul, strek me hard uit en heb geen zin om te eten. En dan krijg ik een fles, want ik moet wel eten natuurlijk! Maar dan gebeurt het…

Ik ben klaar met de melk en loop wat rond en papa probeurt me nog een hapje Kip-op-Surinaamse-wijze te geven en dat gaat er in als zoete koek. Heerlijk. Ik eet het hele bakje leeg en daarna nog een halve. We hebben het gevonden! Ik ben meer het walking-dinner-type! Dat klinkt misschien niet helemaal verantwoord, maar volgens Heinemann, maakt dit niet uit. Uiteindelijk, als ik 18 ben, heb ik het wel afgeleerd. Trouwens het was een 12 maanden + maaltijd. Dat scheelt ook.

Oh ja, ik heb ook nog mais gegeten. Zo van de kolf. Als een volleerde maiseter! Ook al zo lekker.

Toen hebben we nog verder gespeeld, want ik was nog lang niet moe en had hele verhalen te vertellen. En in de box ontdek ik dat ik het speelbord interessanter en interessanter begin te vinden. En daar moet over gepraat worden natuurlijk!

Uiteindelijk brengt mama me naar bed en pas als ik 210 milliliter melk op heb is het klaar. Dan val ik heerlijk in slaap en slaap de hele nacht door.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s