Samen naar de creche

IMG_6141

Vandaag was het weer zover. De tweede kaar voor Jay naar de crèche en ik ging mee als grote broer.

Ik heb mama niet eens gezien vanochtend. Die was al weg. Zo vroeg! Dus papa ik en Jay moesten het allemaal samen doen en het ging goed. Jay heeft z’n best gedaan en voordat we het wisten zaten we in de bakfiets. Het regende een heel klein beetje, dus de kap zat er over en dat is gezellig.

Jay kijk naar mij en ik kijk naar Jay. Leuk is dat!

Op de creche was het een mooie dag. We zijn beide naar huis gegaan in kleertjes van de crèche. Jay had over gegeven en ik weet niet goed, waarom ik verkleed ben. Misschien omdat ik nat was?

Ik zorg goed voor Jay. Als hij huilt ben ik er als eerste bij om de leidsters er op te wijzen. Dan ren iknaar ze toe, pak ze bij de broek en wijs en zeg Jay Jay. en als ze niet snel genoeg meegaan, trek ik aan hun broek. Ja, Jay moet je niet laten huilen.

Nee, daar hou ik niet van. Als ik huil is er iets aan de hand. Of ik heb honger, of ik heb pijn en voor de rest slaap ik of lach ik. Daar heb ik patent op (en geleerd van Dzjez). Als je lacht, maak je vrienden. En ik heb eigenlijk altijd wel een goeie reden om te lachen!

Het was een gezellige dag op de crèche en ik vind het fijn dat Dzjez zo goed voor me zorgt. Dat geeft een goed gevoel en als ik later groot ben, ga ik ook voor hem zorgen. Broers onder elkaar en voor elkaar!

Dit weekend komt m’n andere grote broer ook en mijn grote zus Zelda en dan blijven ze gezellig lang voor de vakantie! Mooi vooruitzicht.

Oh ja, was ik helemaal vergeten! Gezellig, lekker spelen en gek doen en in de speeltuin. Mooi vooruitzicht!

Dat was het ook toen mama kwam! Ik was in grote twijfel, want aan de ene kant moest ik m’n jas halen en aan de andere kant moesten we Jay niet vergeten! Wat een verantwoordelijkheid, plus ik heb de natuurlijke drang om de deur uit te rennen. Alles kwam goed en mama bleef rustig!

Thuis was het best wel even lastig voor mama. Ik en Jay wilden en hadden alletwee aandacht nodig en zo’n dag op de crèche is best zwaar als grote broer. En mama had de hele dag gewerkt en was vroeg op dus ook moe en papa was er niet. Die had een MIEHTING of zo.

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en lag ik op tijd en vredig in bed, voor alweer een goeie nacht.

En toen was ik aan de beurt! Ik had mama ook de hele dag niet gezien en dat ben ik niet gewend natuurlijk. Daarom was het extra fijn om op schoot te zitten en te dirnken. Ik heb papa nog thuis zien komen en ook nog op zijn schoot gezeten!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s