Daar was laatst een mamaloos

IMG_6982

Vandaag was mama loos, oftewel naar Lelystad, dus daar was ze niet loos, maar juist aanwezig, alleen noemen ze haar daar niet mama, maar Jasja….

Het is wat, zodra ze de deur uit gaat wordt ze iemand anders. Loos is trouwens maar een raar woord en heeft veel betekenissen waarvan de leukste ‘aardig’ is.

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt zelfstandig te gaan drinken.

IMG_6980

Papa gaf mee flesje en op een gegeven moment pakte ik het flesje zelf en ging er met 2 handen uit drinken. Ik bedoel maar, van babbelen komt zelf drinken. Kleine stap voor de mensheid, grote stap voor Jay.

En ik vond het ook weer reuzengezellig met die reuzengrote broer van me, de me aait en kusjes geeft. Dan is eigenlijk alles goed toch?

Je bent ook zo lekker zacht op je hoofd, dus aai ik je én ik vind je grappig en stoer. Met 2 handen uit je eigen flesje drinken is reuzenstoer en zo zie je maar weer dat je het woord ‘reuzen’ te pas en te onpas kunt gebruiken.

Ik heb ook met Siebe geFaceTimed. Papa had hem aan de lijn (of eigenlijk aan de WiFi dus draadloos, Home is where the WiFi connection is automatic, ik ben een moderne Dreumes) en ik hoorde zijn stem en sprong hoog op PIEBE!

Toen mama eindelijk thuis was, waren wij MamaJa en fleurt alles op, alleen lagen wij heerlijk in bed te slapen…. Alletwee en alletwee boven. Logisch want Olpa en Olma weren nog geweest en dan is de vreugde alom en moet er gelachen en gepraat worden. Uiteindelijk nog naar de auto en stoeltje verwisselen…. een dreumes zou van minder moe worden!

Toen we opstonden waren we allemaal heel blij!

En ik mocht voor het eerst mee in de MAxiCosi in plaats van in de bak gaan winkelen. Dan heb je toch een andere kijk op de wereld! Het is gemakkelijker mensen recht in de ogen te kijken in plaats van het terug staren naar gezichten die boven de bak hangen, ter afwisseling van de TL-buizen.

Dzjez past daar niet meer in…..

P1120446

Ik ben dan zo vlug als water, want in 3 seconden in de Ah was ik weg en had een alternatieve uitgang gevonden en stond terug op straat en papa 3 seconden later om me letterlijk in de kraag te grijpen. Ik heb daar een tic van: ver-weg-lopertje-en-kijken-hoe-ver-ik-kom en ik heb het gevoel dat papa en mama dat niet echt leuk vinden. Dat is een Nie-Doen actie.

Nadat we thuis waren en de spullen weg gezet hadden gingen we naar de buren Minet en Barend, die gaven een feessie! Leuk hoor, er waren nog meer buren en ik kreeg van iedereen wat. Brood, kaas, paté, Pompoenensoep, chips, kortom en volledig lopend buffet, waarbij ik liep en het buffet niet….

It wie we in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s