Onderonsjoe

P1120637

Ik heb veel onderonsjoes tegenwoordig.

Iedereen wil met me praten of spelen. Ik ben een soort Dzjezas Familias. Bijvoorbeeld met Olpa. Die wil dan even de meer zakelijke dingen met me bespreken, zoals het lezen van welke boekjes, knuffelen en de goeie grappen.

Of met Jay, dat gaat vooral over spelen en wat we later gaan doen. Pfff ik wou dat later nu al was, dan konden we veel meer dingen doen. Nu heeft’ie 3 standen: Buik, Rug of uit (dan slaapt’ie). Nu leer ik hem allemaal dingen en lees ik hem voor of lig met hem in de box. Ligjuh! zeg ik dan.

P1120617

Dan heb ik m’n onderonsje met Olma. Over de toestand in de wereld, het eten en de gezelligheid in het algemeen. Mijn vocabulaire groeit spectaculair. Ik herhaal alles wat gezegd wordt. Alles hè! Dus oppassen met wat je zegt.

En dan een onderonsje met papa en Jay en een boek. Papa leest voor en ik geef commentaar. Dat moet gebeuren, want anders gaat alles fout!

P1120629

Ik had ook nog een onderonsje met de toiletrol. Dat was niet gepland en niet echt gewenst door papa en mama (alhoewel ze wel lachten volgens mij…). Dat liep letterlik wat uit de hand en dan kom je er achter dat iets wat lijkt op een rol, eigenlijk een incognito papieren slang is. Ik bedoel maar….

P1120618

En ik had een onderonsjoe met mama en haar geholpen met gieteren want de plantjes moesten water hebben. Daar ben ik goed in. Dat en m’n tenen. Want die moeten ook groeien.

P1120622

We zijn vandaag ook gaan fietsen en dat was heel lang geleden. Gelukkig liep de gids voorop en konden wij er achteraan fietsen. Ik heb lekker om me heen gekeken en leuke liedjes gezongen met mama. Helicopter, Alle eendjes, 2 beren, het Wilhelmus, Kortjakje, je kunt het zo gek niet verzinnen of wij zingen het.

Ik zing dan ook heel HARD in gedachten mee en wieg zachtjes met m’n hoofd heen en weer. Ik hou ook van muziek.

En toen waren daar ineens Olpa en Olma en dat is gezellig. We hebben veel geknuffeld en toen gingen ze weg. Samen met Dzjez en mama en bleef ik achter met papa. Op zolder. Op een kleed! En het was leuk. ik heb gedraaid en gekroeld en gebabbeld en gekraaid. Terwijl papa aan het werk was. Goed geregelde.

P1120623

Ze gingen naar de vuilstort en kringloopwinkel en daar vind ik niet zo veel aan nog. Dit was een goed alternatief.

Ik heb me goed vermaakt. In de buggy om me heen kijken en met Olma boekjes lezen terwijl Olpa en Mama aan het sneupen waren. Dat kunnen ze goed. Olpa met z’n handen op z’n rug.

Papa en mama gingen ’s avonds weg en Olpa en Olma pasten op, maar ik heb daar niks van gemerkt, want ik lag al in bed, ver op reis in Dromenland. Daar heb ik er een stuk of 4 per nacht van. Extra avonturen in m’n hoofd. Daarin ben ik de grootste held!

Ik lag ook in bed, maar vond het interessant nog wakker te worden en een piep te geven. Het resultaat was een avondje beneden bij OIpa en Olma. Ik de entertainer, zij de geëntertainden. Goeie deal.

Toen papa en mama thuis kwamen was ik gewoon wakker. Mooi. Kunnen we samen naar bed!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s