Gauw naar Grau

Of tot gauw in Grouw, in ieder geval iets wat ik zelf bedacht heb en tegen de FamApp van  Snapchat. Dat is niet verslavend of zo gelukkig want anders zou ik daar zo een hele dag mee bezig kunnen zijn….

IMG_4912

Iedereen gaat er zijn, alle nichtjes en neef (want dar heb ik er maar 1 van, en dat is Senn). Dus Noa, Quyn, Philine, Lauren, en Nynthe, plus aanhang én Beppe. Allemaal in huisjes op “Yn e lyte” aan het Pikmeer (iets wat je niet tegen een dief moet zeggen! Beetje is dan Pikminder ;-), gelukkig zijn er geen dieven of boeven of bandieten, dus.

En het leuke en fijne bovendien is dat Zelda en Timothy, haar vriend ook nog komen. Wij vertrekken op vrijdag direct na de laatste schooldag. Dus bepakt en bezakt, met de fietsen achterop (de mijne in de kofferbak), gaan we op weg.

De voorspellingen zijn niet goed voor de eerste dagen, maar dat kan ons niet deren. Wij zijn met zijn allen en dat betekent plezier. Het is zoals Friedrich NIezsche al zijn: He who has a why to live can bear almost any how.

Dat is het mooie van kind zijn, dan heb je altijd een ‘Why’! Het is alleen jammer dat je als je ouder wordt, je best moet doen die kinderachtige spontaniteit te behouden. Voor zover Doctorandus Jay Nol Hoff.

Papa gaat ze halverwege ophalen, dus dan duurt het half zo lang voor hij terug is.

Jay heeft zeker een punt, want wals we als kinderen-van-één-familie bij elkaar zijn, kost het geen moeite plezier te hebben. Ook niet als het misschien wat minder goed weer is.

IMG_4918

Toen papa weg was, zijn wij gewoon gaan midget golfen met zijn allen, en dat beetje ieder is dan zelfs een beetje lekker.

En we hebben ook ons eigen spel: Jachtseizoen. Het is vrij simple: Je hebt politie en boeven en de politie vangt de boeven. Dat is het. We kunnen het uren spelen en het is ongelofelijk leuk!

DC93260A-8BE5-4308-A430-9BB9186F7B02

 

Enfin, de eerste dagen zin dus druilerig, maar dat weerhoud ons er niet van er van te genieten. ’s Ochtends mogen we lekker iPad kijken (en er is ook onze eigen Netflix op de televisie) en tussendoor relaxt ontbijten. Als de ochtend verstrijkt en iedereen min of meer wakker is, komen we bij elkaar en doen we dingen. Dat is het, en meer is niet nodig.

‘Tussendoor gaan we naar de winkel en ’s avonds kookt papa iets, of gaan we een keer uit eten. De eerste avond trouwens hadden we mijn lievelingsgerecht, en dat hadden we al vast meegenomen van huis: Maceroni! Hoe goed kan een vakantie beginnen!

79A3E214-E3C5-4714-9B5A-88D6B01C820100D6DB07-42AC-4E3D-A395-02C5C9D1726B

Pake kwam direct al langs op dag 1 om de fietsen te brengen en Marthy was er ook bij. Leuk om ze in de ‘Grau-omgeving’ te zien, dat is toch weer anders.

IMG_4904

Toen ze weg gingen, zijn we met z’n allen op pake zijn VW bus geklommen en meegereden! Papa moest hem de weg uitleggen, dus die kon mooi de foto maken.

IMG_4906

Toen het weer mooi werd, hadden we een grote sloep gehuurd en zijn we lekker gaan varen! Alleen het varen is al lekker en we hadden een bluetooth speaker, dus de tocht was met muziek waarin iedereen lekker mee kon zingen!

IMG_4932IMG_4931

Onderweg zijn we gaan zwemmen. Allemaal! Een echt familiegebeuren dus. Best koud hoor, wals je er net in bent, maar daarna is het lekker en verkoelend.

De dag er op hebben we een sloep en een zeilboot, en je raadt het al: Papa is de zeilman, maar Irene is de zeilvrouw!

IMG_4947

Wij gingen als eerste mee en de zeilboor en er stond een behoorlijke wind en dus gingen we heel erg scheef! Maar dat maakt het alleen maar leuker natuurlijk, want papa zorgt er wel voor dat we niet omslaan.

IMG_4944

Uiteindelijk zijn we van Grau, via de Wijde Ee naar Eernewoude gevaren. Daar was de camping waar papa en zijn zussen G R O T E avonturen hebben beleeft. Wij ook! Wij zijn met z’n allen gaan zwemmen, nadat we eerst een ijsje hebben gegeten.

IMG_4939

IMG_4937

IMG_4940E07335BC-5881-4B47-B7C4-F87DCC2DE713

Uiteindelijk zijn we een week geweest en die is voorbijgevlogen! Gelukkig bleven Zelda en Timo nog een extra dag, en gingen we voordat we naar huis gingen eerst langs Beppe haar huis om taart te eten! Dat kan allemaal in vakantie.

‘S avonds waren Senn en Nynthe er al weer en hebben we in de speeltuin gespeeld en ge-BBQ-d. Een mooi einde van een mooie vakantie!

It wie wer in moaie tiid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s