Meneertje Mannetje loopt met molentjes

We zijn vandaag naar Sneeuwwitje geweest, dat is een ‘familiehuisje’ in Oudemirdum en vlak bij het IJsselmeer. En wie waren daar? Beppe, Bob, En Tante Anneke! Die laatste twee had ik nog nooit gezien, maar ze kenden mij gek genoeg wel… ongelooflijk hè!? En we hebben vanallus meegemaakt.

Anneke is het kleine zusje van Beppe en dat klinkt raar maar is echt waar. Toen ze klein waren klonk dat veel normaler dan nu maar nu ze wat groter zijn, zou je dat niet meer zo zeggen. En het leuke is dat Bob vroeger de volleybaltrainer was in Leeuwarden van zowel Beppe als Tante Anneke. Nu, heel veel jaren later, volleyballen ze niet meer, maar hebben Anneke en Bob elkaar terug ontmoet en nu zijn ze bij elkaar. Ik vind dat heel mooi.

Tante Anneke is een Oud Tante van mij, maar dat vind ik zo’n raar woord! Ik denk dat ik haar gewoon Tante.

;

Op de weg er naar toe vond ik dat we even moesten stoppen en dan ga ik gewoon huilen, alsof er iets aan de hand is. Ik weet niet precies waarom, maar we stopten precies bij deze mooie molen. En op deze foto lijkt het alsof die uit m’n hoofd groeit, maar dat is niet zo hoor! Die molen heet trouwens een Paaltsjasker en werd gebruikt om water op te pompen, wel 25.000 liter per uur. Ik wilde hem gewoon even aan mama, papa, Siebe en Zelda laten zien. Toen zijn we verder gereden en als ik zo uit het raampje kijk, kan ik niet anders zeggen dan dat Fryslân moai is!

Siebe en Zelda vonden het prachtig. Er was een weiland zo groot als een voetbalveld, paarden en vliegers en een groot bos. Die konden naar hartelust spelen en dat hebben ze ook gedaan. Siebe zat echt in de hoogste top van de hoogste boom, bijna met z’n hoofd in de wolken. Je kon hem bijna niet meer zien, zo hoog zat hij. hij leek zelfs kleiner dan ik!

Zelda is direct naar de paarden gegaan, om ze te tekenen en te aaien. Zulke grote paarden als je haar er naast ziet staan. Het lijken wel Friese Paarden. Heel mooi in ieder geval en Zelda is er dus helemaal niet bang voor! Stoer.

Toen kwamen Tante Gerda en Frans op hun elektrische fietsen en dat was leuk, want van tante Gerda heb ik hele mooie kleertjes gekregen toen ik net geboren was. Op de groei hoor! En mooi, want ze heeft in een beebieklerenwinkul gewerkt en heeft er veel verstand van! Nu heb ik haar dus ook eens in het echt gezien. Ho-hoi! Tot de volgende keer!

Siebe, Zelda, Papa en Bob zijn ook nog naar een strand geweest, maar ik was niet mee. Ik kon het IJselmeer wel zien van afstand en er waren kite surfers. Cool! Surfen met een vlieger. Je snapt het al, dat wil ik later ook doen! En ik wil ook een keer naar dat strand, lekker in de zon en in het zand.

Ik heb nog een pop gekregen en iets voor in de box en een bal, maar die pop was echt heel bijzonder. Een groene jongenskop. Ik heb er heel lang naar gekeken. Mooi vind ik dat. En oh ja! Beppe en Tante Anneke hebben nog tweestemmig gezongen. Dat klonk heel mooi bijzonder. We hebben een filmpje en dat ga ik nog eens beluisteren!

Nee, ik heb me goed vermaakt! Het is een simpele formule. M x B = VA

Oftewel: Aantal Mensen x 1 Baby = Veel Aandacht

Nadat we gegeten hebben zijn we na de koffie naar huis gegaan en toen moest ik naar bed, maar ik was nog lang niet klaar dus ben ik nog een tijdje gezellig in mezelf aan het kletsen geweest en heb gelachen om m’n eigen grapjes en toen ben ik in slaap gevallen.

Oant moarn!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s