Schrikken Geblazen

Lekker dagje. Papa en mama thuis, lekker uitgeslapen en ze waren weer heel blij. Soms word ik daar wel eens moe van. Al die grapjes, al dat gelach, die grapjes met mij…. Haha, grapje van mij! Ik ben blij dat ze zo zijn, want ik ben ook zo! Of zou het omgekeerd zijn, ben ik zo’n blije boy, omdat zij zo blij zijn?

In ieder geval maken we elkaar blij, want ik heb kramp in m’n kaken van het lachen. Dat doe ik namelijk de hele dag door, tot ’s avonds in bed aan toe. Tsja, ik heb ook veel te vertellen hè! En ik kan tegenwoordig ook van die grommende geluidjes maken en zo groeit het arsenaal geluiden. Dan kun je je mond niet dicht houden toch? Trouwens, papa kletst je ook de oren van het hoofd. Daar kijk dan naar en dan doe ik het gewoon na. Zo gaan die dingen.

Heb veel gedonderjaagd met papa. Dan doet’ie dingen met z’n hoofd en dan pak ik hem bij z’n haar en dan kietelt hij mij en dan schaterlach is en zo zijn we leuk bezig. Dan word ik soms moe. Zeker na het drinken en dan val ik in slaap en lig ik lekker in dromenland bij mama. Maar het rare is dat ik dan wakker wordt in de box, keurig ingedekt onder een dekentje en dat is nooit grappig! Ik verdenk papa er van dat hij me fluisterstil en superzachtjes oppakt bij mama en voorzichtig neervleidt in de box!

Ik ben me wel rot geschrokken vandaag, zeg. Komt er ineens een vreemde man binnen gelopen! En ik lag alleen in de kamer, rustig met mezelf en wat doe je dan, hè! Ik ben al druk bezig met oefenen in het kruipen, maar het enige wat ik totnutoe bereikt heb, is, ondanks het feit dat ik vooruit kijk, ik met een langzaamaangangetje achteruit ga. Vluchten is dan geen optie! Verschrikt kijk ik om me heen om te kijken waar mama is, maar tevergeefs. Ik ben aan m’n lot overgelaten, totdat de vreemde man begint te praten.

Maar die stem ken ik! Dat is papa! Maar hij ziet er anders uit, want hij is naar de kapper geweest! Hadden ze best even mogen zeggen. Zelfs de honden zijn er van geschrokken.

En oh ja, het voetbal is begonnen en dan is mama een beetje gek… Die begint in zichzelf te praten. Ze heeft denk ik een heleboel verstand van voetbal, want ze verteld precies wat ze moeten doen. Handig hoor! Dan kunnen ze haar bellen of Skypen, of WhatsAppen, want morgen moet Nederland spelen. Ik denk dat ik haar vaak zo ga zien zitten. Misschien kijk ik wel mee.

Oh ja, morgen gaan we naar Senn, want die is jarig geweest, maar we moeten op tijd vertrekken, want mama wil geen minuut missen van Nederland tegen Denemarken.  Ik hoop dat ze winnen.

Oant moarn!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s