Geplons, geklots en geklap.

Wat heb ik heerlijk geslapen vannacht zeg! Aan één stuk door tot half 8, maar dat was een vergissing, want daarna ben ik terug in slaap gevallen. Lekker op m’n buik, kont omhoog en slapen maar.

Daar zou een mens jaloers op worden en sommigen mensen worden dat. Dat zijn rare mensen, maar goed, ik kan me er wel iets bijvoorstellen als je midden in de nacht wakker bent en niet kunt slapen. Dat is nooit grappig! Soms helpt het als je de vervelende dingen ‘parkeert’ voor je gaat slapen en met een mooie gedachte in slaap valt. Met een beetje geluk droom je daar over. Doe ik ook. Over mooie dingen dromen en als je dat elke dag doet, gaan die vervelende dingen gewoon weg of vallen eigenlijk wel mee.

OK, nadat we dus lang uitgeslapen hebben en gezellig buiten hebben ontbeten met z’n allen, zijn we gaan zeilen. Voor het eerst in m’n leven. Zo voelde het niet, want was alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Het was heerlijk weer, dus had ik m’n zwembroekje aan, m’n stoere hemdje en een dikke laag zonnebrandcrème factor genoeg.

Leuk hoor dat zeilen, dat geklots tegen de boot en zo lekker scheef hangen en de frisse lucht. Ik kan er wel aan wennen. Staan ging zelfs heel goed. recht op tegen de boord van de boot, terwijl ik de fokkeschoot vasthoud. Je hoort het wel, ik heb goed opgelet en dat moet ook als je ouders hebt die goed kunnen zeilen. Dan word je achteraf overhoord over dat soort dingen, dus…

Siebe en Zelda wilden gaan zwemmen, want het was warm, maar ze moesten wachten tot we bij het meer bij het huisje waren en toen zijn ze er in gesprongen. En papa ook! Ik dacht dat het een tsunami was! grapjuh! Ze waren blij en niet, want Siebe en Zelda durfden niet met hun voeten in de modder. Bang voor de vissen!  Papa moest dan weer aan vroeger denken, zo zie je maar.

Toen we thuiskwamen waren Beppe, Tessa, Noa, Quin, Senn, Nynthe, Robyn en Desiree er. Gezellug! Wel veel drukte ineens als je van zo’n rustige zeiltocht komt, maar dat geeft niets. Gezelligheid is gezelligheid en daar kun je niet genoeg van hebben, zeg ik. En van knuffelen ook niet!

S, Z, N en Q zijn gaan zwemmen en ik niet. Ik heb eerst wat geknuffeld en toen ben ik wat gaan slapen, want van zeilen wordt je moe. Daarna ben ik weer op volle sterkte gezellig gaan doen. E-en, ik heb iets nieuws geleerd. Ik heb geleerd in m’n handen te klappen. Papa heeft een paar keer voorgedaan en nu kan ik het zelf!

Klappen is leuk!

Daarna zijn we gaan eten en zijn papa, mama en ik gaan wandelen naar de ‘oude’ camping van papa. Hij heeft vanallus laten zien en toen zijn we over een brug gegaan en in al m’n enthousiasme, smeet ik m’n bijtknuffel met ringen over de reling en het duurde lang voordat we een plons hoorden. Dat betekent dat het diep is en dat klopte en in het midden, dus onbereikbaar. Papa zei nog, daar hebben we een hele lange stok voor nodig en wat denk je? 100 meter verderop liepen 2 jongens… met een grote stok! Toeval bestaat niet. Met die stok, waar een klein zijtakje aanzat, heeft papa m’n bijtknuffel er weer uitgevist! Joepie, zeg ik!

Toen ben ik op de schouders van papa naar huis gegaan. Ik heb nog even wat gespeeld en toen naar bed. Al die nieuwe indrukken verwerken. Slaap lekker, allemaal.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een gedachte over “Geplons, geklots en geklap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s