HoZee De Zee

Het was een mooie dag, maar het hoogtepunt was duidelijk de zee.
En dat was zo’n hoog punt, dat ik daarna heerlijk geslapen heb op het strand…. ingewikkeld in handdoeken, lekker op m’n buik en het ruisen van de zee op de achtergrond. Beter kan haast niet. en ik zeg maar zo, het is goed slapen na een goeie inspanning en dat was het.

Maar goed, dat is het einde van het verhaal, dus laat ik bij het begin beginnen.

Het was een stralende dag, met een strakblauwe lucht en geen wolkje aan de hemel. Die waren allemaal ergens anders wolk aan het spelen en dat kwam ons dus goed uit. Met papa en mama op de fiets, wind in de haren, naar het strand. Dan hap ik zo lekker die frisse lucht op, want het ruikt er zo lekker naar dennennaalden.

We fietsten over de camping, langs de duinen en hebben daar de fiets neergezet. Mama heeft me over die enorme duinen heen gedragen en als je dan boven staat is daar ineens die intense zee. Wat een prachtig uitzicht, de hemel die aan het eind van de horizon gaat knuffelen met de zee. Die twee kunnen het goed vinden.

We hebben hup hup de ingenieuze strandmat van beppe uitgevouwen en mijn kleren uitgetrokken en voordat ik het wist stonden mijn voetjes in het water. Lekker frips en koud, maar dat vind ik lekker. Alsof ik niet anders gewend ben. Nadat papa ‘gewend’ was aan het frisse zeewater mocht ik met hem mee en ploep, daar ging ik in het water! Bijna helemaal kopje onder (niet helemaal hoor!). Ik heb zelfs als de neiging om te zwemmen met armen en benen. Dat is een automatische reflex van vroeger. Handig is dat.

Zout water is niet superlekker…. maar dat neem ik op de koop toe. ;-€

En toen kwam daar ineens een mevrouw en dat was Iris, een vriendin van papa en Irene. Die had al veel over me gehoord en alles was waar zei ze. Toen kwam Andy er ook nog bij en die ging ook met me knuffelen en ik vind dat allemaal best! Dat is het leuke van vakantie, al die nieuwe mensen ontmoeten. Ik mocht ook nog even mee naar nog meer mensen en kinderen. Ik heb daar even gedanst en gekird van plezier. Vinden ze leuk. Ze vonden me stoer omdat ik daar zo lekker op het strand en in de zee was. Alsof ik dat altijd al doe. Zo voelt het ook en je kunt ook maar best ‘relaxed’ doen. Zeker op vakantie!

Toen ik terug op onze stek kwam, heeft Iris een paar hele mooie foto’s van ons drieën gemaakt. Een echt strandsieportret! Ik sta daar best goed op, al zeg ik het zelf. Maar ja wat wil je, ik ben met papa en mam hè!

Daarna ben ik na een goeie dronk BOEFF in slaap gevallen bij mama en later ben ik doorgeslapen op de handdoek. Heerlijk, ik werd wakker met een lach! OK, moest even wennen aan het felle zon. Die deed weer z’n best m’n oogjes dicht te doen, die boef!

Tijd om naar huis te gaan, want daar kwamen iedereen eten en beppe heeft gekookt en papa stond er wat leuk bij voor de smaak ;-). Gezelligheid en aandacht troef dus. Je blijft bezig hè, als baby. Maar ik vind het allemaal best en blijf vrolijk tot het eind. Het eind was dat ik samen met papa ging douchen. Het zout van me afspoelen en m’n haar wassen en dan is het tijd voor bed! Nog een beetje babbelen, nog wat extra drinken en slapen maar!

It wie wer in moaie dei.
En moarn word it wer in moaie dei!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een gedachte over “HoZee De Zee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s