Kramp in m’n kaken

Maak je geen zorgen, het is ‘bij wijze van spreken’ dus niet echt, maar ik heb toch wel weer de hele dag extreem vrolijk gekeken en dat voel je in je kaken. OK, ik heb soms ook wel kleine ‘off’ momenten, zoals vanavond. Ik had macaroni gegeten, aardappeltjes en boontjes (restje van gisteren), YOGHURT, heeeel veel melk, dus dat was goed. Met papa naar bed, wat hij overigens op de laagste stand heeft gezet, maar daarover later meer en de (nieuwe) routine afronden:

Samen gordijnen dicht doen en dag tegen de dag zeggen, dag tegen het-schaap-op-de-scooter zeggen, dag tegen de hoed-van-mama-aan-de-muur zeggen en dan naar bed en ik bijna pieploos in slaap gevallen.

En dan val ik lekker in slaap, maar dat was van korte duur. Ineens schrik ik wakker, vraag me niet waarom, en brulde ik het uit!! Dat duurde 5 minuten en uiteindelijk heeft mama me weer rustig gekregen en slaap ik fijn weer verder. Een ‘off’ momentje dus, maar voor de rest was het een vrolijk dagje.

Vrolijk op de crèche waar een nieuwe me opwachtte (naam ben ik vergeten) en die had een bos haar! Meer krullen dan mama, daar kon je echt iets in verstoppen, maar wel gezellig. Ik kan uren naar dat haar kijken. Er gebeurt vanallus als ze beweegt.

Vrolijk toen mama me kwam ophalen. Toen ik thuis kwam en mama me even in de box legde ben ik gaan staan. Van buik naar staan. Hopla, zeg ik. Niet dat het me echt bezig houdt of zo, ik ben gewoon doelgericht bezig. En in dit geval lag er een boekje en daar moest ik ‘iets’ mee doen.

Daarna ben ik mama gaan helpen met de was. Zo ben ik dan ook weer hè en ondertussen ‘proef’ ik of de was wel goed schoon is. Zo ben ik. En toen kwam papa, dus weer lachen. Papa was wel een beetje druk hoor! Dat heeft hij soms en vaak op dinsdag en soms ook op donderdag en vrijdag… Eigenlijk wel vaak nu ik er over denk. In ieder geval, hij bedoelt het goed.

De afsluiter was dat ik na het eten gezellig op het lepeltje mocht sabbelen en ook lekker knuffelen met mama. Dat is fijn. Dan is naar bed gaan uiteindelijk vanzelfsprekend en leuk. Ik heb bij mama gedronken en daarna nog 120 ml melk. Dorstig dus en een volle maag. Papa heeft het matrasje verlaagd, uit voorzorg, want als ik in m’n slaap, of buiten m’n slaap, ga staan, wil hij er voor zorgen dat ik er niet uit kukel. Goed plan, zeg ik! Dan kunnen m’n kaken even ontspannen. Hoop niet dat ik te veel moet lachen in m’n dromen 🙂 (en nu kun je het eind terug aan het begin lezen)

it wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s