Uitdrukking

Een uitdrukking is een leuk woord, want het betekent 2 dingen. En voor een woord als ‘uitdrukking’ is dat behoorlijk dubbelzinnig.

Eén uitdrukking van vandaag is “Ochtendstond heeft goud in de mond”. Ik was al wakker om twintig voor zeven en was druk aan het babbelen met m’n plastic Nijntje boekje. Dat is leuk voor wanneer papa en mama binnenkomen, want dan hoef ik niet meer wakker te worden en kan direct lachen. Die lach is dan de uitdrukking van m’n gezicht, want echt praten kan ik nog niet.

Dan is natuurlijk nog de uitdrukking “Een beeld zegt meer dan duizend woorden” en dat is eigenlijk de samenvatting van het dubbelzinnige van het woord uitdrukking. Laat me het uitdrukken met een voorbeel foto…. Klaar? Komt’ie…

.

.

.

.

.

.

.

.

Begrijp je wat ik bedoel? Ik hoop het, want ik snap het niet. Ik kijk denk ik verschrikt, verbaasd en lief in één blik. In ieder geval heb ik bij mama gedronken en dat is genieten. Lekker knuffelen en eten op hetzelfde moment, dat is een goed begin van een goeie dag.

Wat in de crèche zit verzuurd niet is dan ook weer zo’n mooie uitdrukking. Ik zag een nieuw meisje en het meisje met dat vele haar. Ze had het nog steeds en er vielen geen kindertjes uit toen ze haar hoofd schudde 😉

Benthe was er ook en die lag op de grond en toen papa lief dag tegen haar zei, begin ze te huilen. Dat is dan weer afgeleid van de uitdrukking: “Wie boe doet die boe ontmoet, of zo. In ieder geval bedoelde papa het goed.

De uitdrukking gezonde honger, doet goed eten, was dan weer helemaal van toepassing op mij. Ik heb alle 4 flesjes van 90 ml opgedronken en om eerlijk te zijn is dat gewoon een extra inspanning om die 270 gram er bij te krijgen,. Dan ben ik namelijk meer dan 10 kilo. Dat is m’n doel.

En goed eten (en spelen) doet goed slapen is dan weer een opvolger van de vorige. Uitgeteld in bed (en ik kan nog niet eens tellen!) en uitdrukkingsloos, want ik was in een diepe slaap verzonken. Op m’n rug en dat betekent dat ik moe was. En dat was wanneer mama me kwam halen en dat betekent Oost West Thuis Best! En daar krijg ik dan weer een blije uitdrukking van.

Ook als papa thuis komt. Grote gezelligheid met z’n allen. Ik heb met Siebe en Zelda geskyped. Die leven momenteel als god in Frankrijk. Veel zon een klein maar fijn zwembad en Zelda had prachtig gekleurde nagels!

Mama had gekookt en ik had macaroni, want de liefde van de man gaat door de maag, wat grote onzin is natuurlijk. Mijn liefde gaat door alles heen, door dik en dun en door en door. Ik heb er namelijk heel veel van!

Daarna heb ik nog yoghurt en een flesje mek gehad en ben met de uitdrukking van een glimmende glimlach in m’n bed gegaan, wat me als een soort magneet naar zich toe trok en als een warme deken omarmde (en dat zonder deken, want ik heb een slaapzak aan). Ik was er aan toe. Ik zeg altijd maar zo, een dag is pas goed als je goed in slaap valt. Eind goed, al goed!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s