Lachdag

Ik heb veel gelachen vandaag en papa en mama lachten mee. En dan is het goed. Dat is de theorie immers: Van lachen wordt je vrolijk. Ik had het dus ook een ‘Vrolijke dag’ kunnen noemen, maar dan was ik op het gevolg in gegaan en niet op de oorzaak. Dat is is altijd beter.

Deze ochtend zijn we groen gestart. Lekker wandelen in het bos, ‘piggyback riding’ met papa. Dat is fijn alleen zit z’n hoofd in de weg als ik iets wil zien. Niet mis mee hoor, die krullen rond de slaapkruin, die heb ik ook, alleen heb ik meer haar! Haha!
Maar, dus moet ik altijd een beetje opzij hangen om het te kunnen zien. Vandaar. Farouche en Iara hebben zich dan weer helemaal suf vermaakt. Lekker rennen in de frisse dauwnatte lucht!

We hebben ook de paddestoel van Kabouter Plop gezien, maar hij was niet thuis. Die zit al in z’n paddestoel op Mallorca, die is al helemaal binnen natuurlijk en ontvlucht de winter. Natuurlijk heb je als een kabouter ook niet veel nodig, een luciferdoosje als bed, en paar dotten wol, 2 korrels maïs, een paar druppels melk, … Tsja klein zijn heeft soms z’n voordelen!

Thuis heb ik een lekker flesje gehad en ben gaan slapen. Uurtje, maar dat is genoeg. Toen ik wakker werd heeft papa me gehaald en heb ik eerst druiven gegeten en toen een Ligakoek. Dat laatste wist mama niet, dus toen papa ging skaten heb ik er nog 2 (!) opgegeten. En dat heb ik met bijzonder veel smaak gaan! Dat vonden m’n wangen en m’n haar en m’n oren ook. Ik kwam de kruimels aan het eind van de dag nog steeds tegen…

Eigenlijk ben ik daarna vrij snel weer gaan slapen. Buitenlucht maakt slaperig.

Toen ik wakker werd was papa weer thuis en mocht ik lekker op de grond spelen en staan en kruipen. Ik heb met de bal gespeeld met mama en ik heb nu ook een piano! Cool, beide, maar met de bal met mama is zo grappig! Ik weet zelf niet waarom, maar het IS zo!

Ik heb trouwens het truitje aan van m’n nieuwe broer of zusje dat hij of zijn van Olpa en Olma heeft gekregen. Ik draag het in voor hem/haar, zodat het later beter zit. Zo ben ik, een echte indrager en ik moet zeggen, ik vind dat het me goed staat. Alhoewel, kraagjes staan beter. Ik heb een kraaghoofd…

En ik ben er door, ik eet lekker! Ik heb weer Kip op z’n Surinaams gehad en gerookte makreel van mama. Heerlijk vind ik dat! En zo liep ik van mama naar papa. Een echte Walking Dinner weer dus. En voldoende gegeten voor een goeie nacht. Zeker na die 210 ml!

Ja, it wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een gedachte over “Lachdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s