Bijslaapdag

In tegenstelling tot wat je zou denken, heb ik heerlijk uitgeslapen. Het was een beetje een twee-traps-raket, want ik was eerst wekker om 5u53 oude tijd. Papa kwam toen een flesje geven. Daar heb ik lekker van gedronken en om 6u02 lag ik er weer in om te slapen. Om iets voor zevenen was ik weer wakker en heb ik de rest opgedronken en ik zie papa op z’n tenen weggaan en… het volgende moment is het 12 na 9, oude tijd en wordt ik vrolijk wakker en staat papa ineens in m’n kamer. Ik mocht gezellig in het bed van papa en mama. Altijd leuk en het allerleukste is dat het eigenlijk nog maar 12 na 8 is.

Het is lekker weer, het zonnetjes schijnt en het is 2 graden, dus we gaan wandelen met de honden in het bos. Ik achterop met het beste uitzicht de honden voorop, al rennend en ravottend! Lekker fris en als ik het even niet goed kan zien, hang ik helemaal naar links en dan zie ik alles weer!

Ik had m’n nieuwe broek aan, maar we komen er achter dat er eigenlijk en riem om moet. Al lopend, zakt’ie tot op m’n enkels en dat is niet handig! Wel mooi, al zeg ik het zelf. Ik moet opletten dat ik nergens tegenaan loop, want ik zit telkens naar die leuke motiefjes te kijken.

Maar toen ik thuiskwam was ik er helemaal klaar mee. Die frisse lucht put uit, dus het duurde niet lang of ik ga met een lekker flesje m’n bed in. Half 12 was het toen. Lekker geslapen tot kwart over 1. Mama kwam me halen, want papa was in de kou aan het fietsen. Typisch papa.

Ik heb toen een lekker mandarijn gegeten en lekker thee gedronken. Toen papa thuiskwam en gedoucht had, zijn we boekje gaan lezen. En dan kan ik zeker 8 minuten geconcentreerd zijn. Daarna wil ik weg en eigenlijk ben ik al weer moe…. echt waar! Dan slaap je een keer uit en wordt je moe van het slapen.

Maar goed, met een lekker flesje in bed dan maar weer is geen straf. Uiteindelijk weer anderhalf uur geslapen of zo. Ik bedoel maar. Ik heb gezellig met mama naar filmpjes van mezelf zitten kijken op joetjoeb. Fascinerend is dat, jezelf zien. En ik zie er soms zo jong uit! En ik zit zo lekker bij mama op schoot!

Uiteindelijk kwal het er op neer dat ik geen zin had in warm eten en zelfs geen zin in yoghurt! Tsja een gatenkaasdag door dat gewonnen uurtje. Gelukkig mocht ik nog even in bad. En m’n haar ook, want dat was nodig, want daar zat een deel van het eten in wat ik niet opgegeten heb. Lekker spetteren en spateren, dat is het beste slaapmutsje ter wereld. Op mama na, die me een heerlijk flesje geeft.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s