Sinterklaa-haas!

IMG_5376

Ik kan een lang verhaal kort maken, maar dat doe ik niet.
Trouwens, ik heb er ook veel te veel foto’s voor. Die verdienen en lang verhaal.

In ieder geval begin de dag al met een verrassing, of een surprise, wat je wil, want eerst was daar Zelda en toen kwam Siebe ook nog. Dat was ik al weer helemaal vergeten. Ik noest er wel even aan wennen, want ik ben al bijna 1 hè en dan wordt je soms wat verlegen of eenkennig. Gelukkig duurde dan niet lang en konden we snel weer aan de gang met gezellig doen.

Mama ging naar Gaus, want daar had ze hele interessante lezingen en zo. Plus het was een kado en een gegeven paard (of hond) mag je niet in de mond/bek kijken. Raar eigenlijk, waarom niet, dat kan vragen om moeilijkheden zijn, zeker als het geen notoire tandenpoetsers zijn, dan loop je het risico eerst naar de tandarts te moeten.

P1050467Eén van die gezellige dingen was in bed gaan. Ik was namelijk best moe en ik had het gevoel dat het vanavond best wel eens laat kon worden ;-). Wel 2 uur, dus ik had het nodig en ik heb m’n niet-slaap-batterijtje dan ook goed opgevuld. Wat meehelpt is dat ik anderhalve boterham heb gegeten. Daar KUN je ook lekker op slapen. Papa dacht nog dat ikniet zo veel zou drinken, maar dat heeft hij fout gedacht. ik wilde nog een tweede flesje ook!

Andere leuke dingen doen na wakker worden is in bad gaan. Dat is altijd prettig, want dan kun je spelen en daarna ben je dan zo lekker fris! plus je kunt er leuke grapjes mee uit halen in dit geval kun je het resultaat boven zien!

IMG_5379P1050472Daarna zijn we gaan winkelen. Papa en Zelda en ik. Want die dingen moeten gebeuren. Papa had het heel effiesjent gepland. Dus het duurde maar een uur. Thuis is hij gaan koken en heb ik niet gegeten. Daarna gingen we naar….. Drachten! En Sinterklaas had de Drontenkadootjes zomaar in de achterbak van de auto van papa gelegd! Handug, hoeft hij het dak niet op!

Bij Tessa was het al een drukte van belang, maar ik niet. Ik was een beetje verlegen en wilde alleen maar bij papa zijn. En knuffelen! En er waren allemaal lieve mensen e kinderen, maar ik denk dat het er gewoonweg te veel waren! dat heb je soms!

Uiteindelijk stapte ik over m’n schroom heen en kroop en liep lekker door de kamer heen met alles spelen wat ik op m’n pad tegenkom. En eten ook, pepernoten en Kwelat (of zo, dat is een hele zachte Indonesische cake van rijst en zo en Robyn had dat gemaakt. LEKKER! Ik ga het recept vragen, kan papa of mama dat ook eens maken!)/ Hetgrappige was, dat toen ik ontdooit was, was mama er ook. Ik denk dat het een soort test was….

P1050519

Iedereen was er en ik heb hele mooie kadootjes gekregen. Een telefoon en een boekje “Wie is mama” superzielig, maar het komt allemaal goed aan het eind hoor! Voor m’n broer hebben we een broekkie gekregen met bretels! Zo schattig. Siebe en Zelda hebben ook gave kado’s gehad: Lego Technics! (ik denk dat papa er blijerder mee is dan Siebe), Zelda een paspop en een gaaf boek “Simon Hasselaars Dochter”! en Chocoladeletters. En papa kreeg een hele grote vrachtwagen! Daarin verpakt zat een tegoedbon met hulp in de verhuizing. Handug! Van Pake.

P1050533Mama kreeg een KRUIMELDIEF! Ik wist niet dat die bestonden. Ik heb gehoord dat er maar 2 goeie dieven zijn. Een hartedief en deze dus. Die steel kruimels, maar ze hebben hem nooit verteld dat dat niet mag…. en eigenlijk helpt hij de mensen daar mee. Goed hè! En deze heeft een super-de-luxe-kantelkop. Kun je om hoekjes kruimels vinden.

P1050475Trouwens, helemaal vergeten! Beppe was er ook. Die was helemaal uit Indonesië gekomen! Zo graag wilde ze ons zien. Ze was net iet zo bruin als een zwarte Piet, maar het scheelde niet veel!

Uiteindelijk werd ik een beetje moe. Toen was het al 8 uur, dus mama ging me naar bed brengen en papa ging haar assisteren. Dat hadden ze gedacht! Ik zag dat niet zitten. Ik heb alles bij elkaar gebruld. Eerst door de magische grens van 5 minuten en vlak voor de MAAGISCHE grens van 10 minuten kwam papa me halen. Niet meer zeuren en gewoon doorspelen, dan is er niets aan de hand. En het werkte.

Uiteindelijk heb ik nog veel in de nieuwe keuken van Senn en Nynthe gespeeld. Wat een mooi ding zeg! En al die kleine dingetjes waar je lawaai mee kunt maken of in je mond kunt stoppen. Wat wil je nog meer! En al die mensen zijn gezellig. ik krijg veel aandacht en kan met iedereen lachen.

Er was één spelbreker….

De TIJGERRRR, dat grote akelige beest met joekels van vlijmscherpe tanden, met een hongerige ik-heb-zin-in-een-baby-blik in z’n ogen. Je kent ze wel, ook bekent onder de naam poes. Gelukkig hebben ze hem opgesloten, maar toch!

Uiteindelijk ben ik, wakker en wel om 9 uur vetrokken met mama. Wat een mooie eerste sinterklaas heb ik gehad zeg! Ik heb optimaal van de dag genoten en zo zie je maar…. Dat extra lange slapen van deze ochtend was niet slecht gezien.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s