Over m’n broer

P1060675

Nee, het is niet wat je verwacht, ik ben het. De broer van m’n broer. De binnenbuikse broer dus en ik vind dat het tijd is dat ik iets ga zeggen.

Ik heb lang genoeg gezwegen en genoten wat er in de buitenbuikse wereld gebeurde. OK, ik heb bewogen en geduwd aan de binnenkant, maar nu wil ik toch even zeggen dat Dzjez een mazzelaar is.

Ik hoor het alleen maar en herbeleef de fijne emoties van mama, maar hij kan het zien en maakt het mee. Ja het begint te kriebelen. Ik heb zin om er uit te komen en het samen mee te maken.

Zoals vandaag. Het normale ritme werd doorbroken toen papa mama riep. Trouble in de luier! Als ik de berichten mag geloven was het van nek tot navel met alle gevolgen van dien. dan is er volgens papa maar één remedie: BAD! en snel, dus heeft hij alle kleren uitgetrokken en Dzjez meegenomen naar de badkamer. Z’, rug zat onder de P..P, nou dan weet je het wel.

P1060654

Met groot plezier hoorde ik hem in bad zitten en papa voorlezen uit het plastic Nijntje boekje, waar papa het bruine nijntje Mubarak noemt (iemand van z’n werk zegt’ie). En m’n broer luistert aandachtig. Fijn, meuk om naar te luisteren. Ik herken hun stemmen al, maar weet niet hoe ze er uit zien. Zij weten dat ook niet van mij, alhoewel ik denk dat papa een vermoeden heeft Ik ben benieuwd of ik een verrassing ben of een bevestiging van z’n fantasie. Want die heeft’ie!

Ja, ik ben een binnenbuikse baby en ik blijf vandaag bij mama. Dat is mijn geluk en dat van mama. ik weet dat ik wat zwaar begin te worden en dat ik door middel van hormonen de onderrug van mama week aan het maken ben, maar het is allemaal voor een goed doel: Nog meer gezelligheid.

ik kijk er naar uit, de Hoff Brothers.
(en als Zelda en Siebe er bij zijn Hoff Brothers and Sister)
en dat gaat een mooi avontuur worden.

Eigenlijk weet ik zelf niet hoe ik er uit zie.
Heb ik blond, bruin of zwart haar.
Welke kleur ogen heb ik (alhoewel dat bij Siebe, Zelda en Dzjez ook niet duidelijk is)
Wordt mijn neus geel als ik lach?
Hou ik van lachen?
Al die dingen die ik nog moet ontdekken.
Mooi avontuur, nu al.

Oan’t sjen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s