Bezoek de verschillen

Dzjez Blog

P1080593

Een belachelijke titel, maar ja, wel waar.
We hadden bezoek vandaag van Tamara (de overbuurvrouw) en Wiebe (het overbuurjongetje) en Olpa, de vader van m’n moeder, maar daar ga ik het straks over hebben. Eerst de foto’s van mij en Jay.

Dus, ik vind dat we niet op elkaar lijken, maar vooral op ons zelf! Andere kleur haar, andere vorm hoofd… Gelukkig zijn we qua inborst hetzelfde en beide ridders!

Vanochtend mocht ik eerst even in bad. Dat had ik gisteren al zorgvuldig in scène gezet. Hoe? Door yoghurt in m’n haar te smeren, want dat slaap je er niet uit! Toen papa me vanochtend door m’n haar aaide, bleef z’n pink hangen en dus moest ik in bad.

Ik ben ook in bad geweest en mama heeft m’n donshaartjes gewassen. Dat kun je ook doen door er eens goed doorheen te blazen, want echt veel is het nog niet.

Goed schoon word ik er wel van, want ik plas en poep wat af. Dan is m’n luier net schoon en dan PFFFRRRRT! weer vol. Ik controleer dat niet. Ik heb wel een fijne nacht gehad. Goed geslapen en één keer wakker. Dat is goed voor ons allemaal.

Toen ik beneden was en goed en wel geïnstalleerd was in de box kregen we dus bezoek. Ik kreeg zulke leuke rompertjes! en op de verpakking zat een …. eendje! Dzjez helemaal blij en in de KWAKstemming. Dat kan hij al, die grote stoere broer van mij! Al zo op weg een echte ridder te worden!

En Olpa kwam ook nog, ik bedoel, het kan niet op! En wat ik ook al weet is dat Siebe en Zelda dit weekend komen! Mijn broer en zus! Die ga ik dan in het echt zien en voelen en zij mij. Met z’n allen bij elkaar, we kunnen wel een kaartspel gaan spelen! Als ik en Dzjez dat zouden begrijpen.

Mooie vooruitzichten.

Grutte groet.

Bedankt Jay, dan hoef ik niet alles meer te vertellen. Behalve dan dat ik met Wiebe gespeeld heb. Die is wel wat ouder, maar we willen elkaar begrijpen. Dat is de essentie. Zonder die wil is er geen weg. Alleen een ondoordringbaar woud.

Wat me dan weer brengt bij de bijl die Olpa meegebracht heeft voor de wortels van de boom. Wist jij dat de onderkant van een boom even groot is als de bovenkant? Echt waar. Ik bedoel maar, nu begrijp ik de uitdrukking “Diep geworteld” een beetje beter.

P1080616

Diepgeworteld is ook de natuurlijke vriendschap die ik heb met Olpa. Als hij komt ben ik blij en wil ik op z’n schoot en gaan we elkaar verhalen vertellen en naar elkaar kijken op een gekke manier.

Gek was het toen ik zwetend wakker werd en echt volledig het Noorden kwijt was. Ik moest onbedaarlijk huilen en onbedaarlijk betekent dat het onstopbaar is. Dan moet de huil er echt even uitgehuild worden. Misschien is dat er gewoon even uit moet of zo.

Papa moest er ook even uit. Die haalt energie uit dingen die energie kosten. Een soort perpetuum mobile, maar dan anders. Dan komt’ie al fladderend, met een rood hoofd en een grote lach thuis. Ik begroet hem dan, want de deur staat open.

En een open geest is goed voor nieuwe dingen. Niet altijd even makkelijk, want we houden soms liever vast aan wat we al kennen. Dat is het voordeel van baby of dreumes zijn. Dan heb je nog niet veel om aan vast te houden.

P1080613

Mama heeft de hele dag Jay vast gehouden. Die zit in een ‘fase’ waarin hij aandacht nodig heeft. Nou daar heeft mama genoeg van. Gelukkig is’ie helemaal de Jay zoals hij moet zijn. Dat komt vooral door de krachtvoormelk van mama.

En daarom moesten wij nog even naar de winkel, melk halen voor de pannenkoeken. En ik dacht nog aan een grapje:
Het is plat van deeg met ei, maar gooit de eieren uit het nest….
Een pannenkoekoek.

Ik bedoel maar, een vogel die niet tweet-tweet zegt. Maar goed, ik had mijn eigen kleine kinderwinkelwagentje en liep als een groot mens door de winkel. Ik schrok me SUF toen ik ineens een meisje op slippers met een kinderwagen zag! Jay lag daar in! Echt waar, totdat ik zag dat het een pop was met een kaal hoofd. Heeft Jay ook, een beetje.

Ik heb meer dan een beetje gegeten, want ik had honger. Weer van die lekkere pasta van mama! Heerlijk. Daar kan ik niet genoeg van krijgen. De vrag is, want komt er na genoeg? Is dat een andere wereld? Daar ga ik ooit nog eens over nadenken.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s