Mobilitijd

P1090944

M’n gezicht en tranen waren zeer mobiel toen ik vanochtend wakker werd.

Veel te vroeg ook. Eerst om 10 voor 5 en toen om 6 uur en uiteindelijk om half 7 op. En ik was niet blij. Dat hoort bij m’n leeftijd en de beste manier om dat op te lossen is gewoon door streng te blijven en iets te doen. Het dooft vanzelf uit.

We gingen op de fiets naar de crèche, maar ik stond bij de verkeerde fiets. De bakfiets, maar papa wilde op de ‘gewone’ fiets omdat het zadel te laag stond. OK, ook goed, lekker zingen op de fiets!

De crèche zag er al gezellig uit met veel baby’s en Chloe en ik liep naar de LEGO-dozen. Ik ben namelijk de enige wet hoe de dekselse deksels van die dozen moeten. Ik heb een technisch inzicht. Vooral als ik er beter van wordt.

Dat geldt ook voor de woorden die ik ken. Ik ken er meer dan ik laat merken en ik weet dat papa dat al afgeleid heeft uit het aantal onzinnige woorden die ik al ken, zoals spin, paraplu, koekje, papegaai en zo. Papa’s redenatie is zo dat als ik die onzinnige woorden ken, ik zeker de zinnige woorden ken. Zoals nee, niet doen, stop en los laten. Dus…

Ik heb ook zinnige dingen gedaan, zoals druk bewegen in m’n wipper.

Dat is goed voor m’n oog, hand, volle luier coördinatie. Daar produceer ik er veel van op een dag. Ik plas en poep wat af. Ik ben een echte fabriek wat dat betreft. En de energie zit vooral in de lengte van mijn lijf, want de lengte van m’n haar is nog in de categorie ‘nauwelijks zichtbaar’.

Ik heb nog wel even een leuk fotootje laten maken dat rechtstreeks via de ogen naar het driehoekje vlak onder je ribben gaat. In ieder geval wel bij mama, dus ga er maar even goed voor zitten.

..

.

 

P1090966

Ik zei het toch!

Ik was verrast toen ik mama zag en was nog verraster toen ik zag dat ze met de bakfiets was. Niet dat ik dat liet merken hoor, ik liep er resoluut naar toe en ging er in zitten.

‘Ze’ hadden ons op de crèche geschminkt. De bedoeling was als koe en iedereen deed fijn mee. Rondom me zag ik witte gezichten verschijnen met vlekken er op, maar niet bij mij!

Ik hou h e l e m a a l niet van dat soort dingen. Dat valt in de categorie haarknippen, mutsen en zonnebrillen opzetten en dat vind ik ook niet leuk. Ik zag er dus uit als een halve koe of, als een hele geest.

P1090961

P1090963

Mama kan goed fietsen op de bakfiets hoor! En dat vond die vrachtwagenchauffeur die na een bewerkelijke succesvolle uitwijkmanoeuvre en in de gracht van de Vesting belandde….

Geintje! Mama kan het echt heel goed. Ik denk zelfs beter dan papa, want bij hem schud ik altijd heen en weer…

Heerlijk is het in de bakfiets en dat vindt mama ook. Die zingt dat het een lieve lust is en ik zwaai naar alle mensen die ik zie! Totdat we thuis zijn, want dan wil ik nog een rondje! en mama ook.

Ik weet het zeker, het wordt een mooie mobiltijd!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s