Zonnetje in huis

P1100615

Vandaag was ik het zonnetje in huis en dat kwam goed uit, want buiten was er geen spoor van de zon te bekennen.

Het is me gelukt de Evil-Dzjez van me af te slapen. En, ik heb zelfs tot half 8 geslapen en dat is een goed begin van de dag. Maar omdat het zulk slecht weer was, is het echt een binnendagje geworden. Veel lezen, spelen, puzzels en computeren met mama dus.

En spelen met Jay en op schoot zitten bij papa.

P1100626 P1100657

En ik heb boven op de kamer van Siebe en Zelda gespeeld, want daar staat ook een computer en mama heeft daar de foto’s gedaan. Daar staan honderduizendachtenveertighondertwaalf foto’s op ongeveer, waarvan er heel veel erg op elkaar lijken of niet scherp of mooi genoeg zijn. Die moeten er dan allemaal af, zodat alleen de mooie overblijven en er genoeg gigabites overblijven voor nieuwe foto’s. Zo gaan die dingen.

foto

Mama had een mooi kleed neergelegd, waar ik op aan het spelen was. Leuk dus.

P1100640

Oh ja, we zijn ook nog even gaan winkelen, papa en ik. In de winkel pak ik dan zelf het kleine winkelkarretje en loop ik helemaal zelf met papa door de winkel. Die gooit dan mijn wagen helemaal vol totdat we bij de kassa staat. Dan gooit hij de kar weer leeg en doet het in de zak.

“Breng de kar maar weg” zegt papa  en dat doe ik dan ook. Ik weet precies waar dat is. Daarna ga ik zelf in de wagen klimmen en rijden we terug. Papa met weer te veel boodschappen. Doet’ie altijd. Dan gaat hij voor een ananas en yoghurt, maar komt thuis met fruitsap, thee, en nog wat dingen. Ach ja.

Thuis mocht ik chips uit een bakje. Lekker hoor, en ondertussen naar Nijntje kijken. Dat zijn van die regenachtige dagen dingen die je mag doen dan. Ik vind dat niet erg, alhoewel ik liever buiten speel.

Grappig eigenlijk hè, hoe ik van de Evil naar Adorable kan gaan in één nacht slaap. Als ik er diep over nadenk, denk ik dat het komt door een negatieve brainwave. Die zijn noodzakelijk denk ik want die zorgen er voor dat je de wereld eens een dag vanuit ‘een ander perspectief’ beleeft.

Het is zoals met een slechte film. Soms moet je die zien om de goeie films te waarderen. Want als er alleen maar goeie films zijn, hoe weet je dan dat het een goeie film is? Precies.

Nou ik had die niet vandaag. Bij mij was het positief. Ik ben een positief kind en dat is maar goed ook!

We hebben gezellig met Zelda en met Siebe geskyped en gefacetimed. Dat is het goeie van deze tijd. Stel je voor hoe dat vroeger moet zijn geweest! Waarschijnlijk hadden we het dan ook wel gered op de manier zoals dat toen ging, maar laten we eerlijk zijn, het was een stuk lastiger geweest.

Bijvoorbeeld, ik kan nog geen brief schrijven of praten, alleen maar kijken. Ik bedoel maar.

Ik heb lekker veel geknuffeld vandaag en bij papa gezeten in de wipper. Dan kan ik hem lekker goed zien. Dat is leuk!

Ja Skypen met Siebe en Zelda is gezellig. Dan kan ik lekker gek doen en dat is leuk.

P1100652

Daarna heb ik rijst met spareribs en lekker saus gegeten. Lekker hoor! Bijna alles op, maar die ananas hè! Die is echt heel lekker. Daar kan ik een hele van op als het moet. Mama heeft me naar bed gebracht en dat was ook wel fijn.

Ja, it wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s