zoziejemaar

P1120690

Ik was een beetje warm deze ochtend. Een graadje of zo te veel, maar toch.

Ik voelde me goed hoor en was vrolijk en heb een krentenbol gegeten en melk gedronken en daarna gingen we naar de crèche. Lekker fris op de bakfiets en Jay lag lekker dik ingepakt bij mijn voeten.

Ja, het wordt wel frisser in de morgen zeg! Ik ben dat eigenlijk niet gewend. ik ben gewend aan warm, want ik ben geboren in de lente. Dat is normaal de tijd dat het allen maar warmer wordt. Dus.

Ik zal papa vragen eens een foto te maken, want ik trek altijd een bijzonder gezicht. Een halve lach en tegelijkertijd knijp ik m’n ogen een beetje dicht. Ik ben dan aan het genieten hè!

Manja was blij ons te zien en Dzjez vond het dan weer fijn om Manja te zien. Hij kan dat al heel goed zeggen: Manja, Manja!

Ja, en ik oefen die namen ook constant!

We hebben gisteren trouwens geverfd. We hebben onze handjes op papier gedrukt en die zijn uitgeknipt in de vorm van een slinger. Er is ook een stazjèère, die helpt dan mee en dat kan ze heel goed!

Vandaag hebben we gekleurd en onze lengte op een zelfgemaakte meetlint gezet met een plakker in de vorm van een beesie. Toen papa ons kwam halen, zaten we bij de ‘buren’. Jay lag te spelen op de grond en ik maakte een puzzel op de bank. En ik was nog steeds warm.

Op de terugweg hebben we samen gezongen en riep ik ‘Mama toe’. Dat doe ik telkens meer. Meer woordjes achter elkaar zeggen. Twee of drie en zo groeien m’n woorden naar zinnen. Ik heb er zin in. In langere zinnen.

Eerst wilde ik thuis niet gaan eten, maar omdat papa aandrong met zachte hand uiteindelijk wel. Ik was wat weerbarstig denk ik en zat met m’n had in m’n mond. Ik denk dat ik een kies krijg en dat ik daarom ook warmer ben dan anders. Gek, want ik voel me best goed.

Papa heeft mij recht op gezet in de box. Vind ik leuk, kan ik mooi om me heen kijken. Later ook met mama en Dzjez op de bank. Oefenen, oefenen, oefenen, oefenen en uiteindelijk zal ik kunnen zitten. Yeah!

P1120675

Toen papa Dzjez naar bed bracht mocht ik in de wipper bij mama zitten die aan het koken was. Ik vind dta veel gezelliger dan op de bank of in de box. Ik zit al wippend te lachen en strek armen en benen als een trek pop!

Daarna ga ik naar bed. Heerlijk rustig na een lange dag.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s