De vraag is…

P1120798 P1120797

Ik heb een pittige nacht achter de rug, en heb papa vaak gezien, en had het heel erg warm. De vraag is of ik een goeie dag, of een slechte dag achter de rug heb.

Om te beginnen draaiden m’n ogen om 20 over 9 al een slag in de rondte en vond ik het zelfs een goed idee om terug in bed te gaan. Toen ik na anderhalf uur terug waker werd voelde ik me al een stuk beter en om eerlijk te zijn heb ik een MOOIE dag gehad.

P1120792

De vraag is dan ook of het leuk is dat Siebe en Zelda er zijn. Het antwoord op die vraag is kort en bondig: Ja. Het gekke is zelfs dat het bijna gewoon en vooral vanzelfsprekend is dat ze er zijn. Gek hè, die vanzelfsprekendheid, ik kijk er niet eens van op en heb gewoon plezier.

En ineens waren daar Olpa en Olma en de vraag hier is duidelijk of je met een nieuwe bril beter kunt kijken, gevolgd door de onmiddellijke vraag of je er ook beter uitziet. Om te beginnen met de laatste vraag: Ja. Bij Olpa zie je het niet zo goed, maar bij Olma…. een wereld van verschil. Om te eindigen met de eerste vraag: Ik zou het niet wet.

P1120800

De vraag waar ik me vooral mee bezig houd, is of het zinvol is met een stalen draaiveer in een putje te gaan en met een zuignap nappen of zuigen en zo de afvoer beter te laten functioneren. Het antwoord is nee, het probleem is meer dan 5 meter in de leiding en begonnen na de knalharde regenbui….. De eigenlijke vraag is dus of dat de oorzaak is en eigenlijk kun je met simpele deductie afleiden dat dit inderdaad het geval is. Aldus professor Docterandus JayNol de Knappe Bol.

P1120803 P1120816

Een andere prangende vraag is of een goed verhaal ook goed smaakt, maar dat is niet het geval, dus dat weten we dan ook weer. Wat niet wegneemt dat dit onderzoek hier niet stopt. Alles moet geproefd worden, ook tenen.

P1120795

Ik vraag me dan weer af waarom het woord ontbijten gebruikt wordt in de de ochtend plus waarom er dan toch gebeten mag worden en daarbij, waarom iets ontbijt heet, wat was er dan daarvoor, in de slaap die vaak vooraf gaat aan ontbijten….

In andere Europese culturen hebben de woorden voor ontbijt een duidelijker herkomst. Het Engelse ‘breakfast’ betekent letterlijk het doorbreken van het vasten (break the fast). Ook het Franse ‘petit déjeuner’ is daarop gebaseerd (rompre le jeûne). Het Duitse ‘Frühstück’ maakt duidelijk dat er in al vroeg een stuk(je) gegeten wordt. Het Portugese ‘café da manhã’ combineert het koffiedrinken met de kleine ochtendmaaltijd.

Ik bedoel maar. Ontbijten is vooral voor mensen die met de tanden op elkaar slapen en dankzij het broodje dat ze eten de tanden ontwennen op elkaar te staan en de mond ontwennen niet te praten, zodat het eerste goeie gesprek van de dag kan beginnen.

P1120821

Nou ja, dat zijn wel de meest prangende vragen van dit moment, maar ik kan me voorstellen dat er nog wel eens een deel 2 van dit item komt.

Bij deze dan ook de vraag: Als er nog moeilijke vragen zijn, stuur maar door. “Dzjez and Jay, know the way!”

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s