Het boek en het doek

P1120951

Ik heb er over nagedacht en een aantal dingen beseft. Eén van die dingen is dat naarmate ik ouder wordt het net is alsof er een doek van een mooi kunstwerk afgetrokken wordt.

Je ziet de mooie en indrukwekkende vormen onder het doek, maar weet niet hoe het er uitziet en hebt wel grote verwachtingen. Daarom lach ik ook altijd. Ik weet wat er komt en wacht gewoon af.

Langzaam en stukje voor stukje zie ik meer van het grote kunstwerk en het wordt leuker en leuker en mooier en mooier en ik begrijp meer en meer.

De andere bedenking was die van een boek.

De eerste pagina’s zijn prachtig stralend wit en als de pagina’s omgeslagen worden verschijnen er vormen, kleuren en beelden. Na verloop van tijd verschijnen er ook letters. Niet dat ik de letters ken, maar ik weet wel waar ze voor staan.

Ik denk dat de letters later in woorden veranderen en de woorden in zinnen en de zinnen in verhalen. De verhalen van mijn leven. Ik vraag me af of het boek nu geschreven wordt of dat het al geschreven is en wij het gewoon lezen. In ieder geval, ik maak me niet druk en sla de pagina’s één voor één om en geniet er van.

P1120929

Denkdoener en Doendenker

Eigenlijk is dit een apart stukje, maar aangezien ze het zo druk hebben gehad met leuke dingen stop ik het hier gewoon bij.

Afgezien van de overeenkomsten die Dzjez en ik hebben, zoals vrolijk zijn, van grappen houden en genieten van het leven en zo zijn we ook duidelijk verschillend.

Dzjez is en echte Doendenker. Doendenkers doen eerst en denken dan. Dat is een goeie en snelle manier om dingen te leren als je niet vergeet achteraf te denken en dingen op te slaan op je eigen harde schijfje. Dat maakt dat Dzjez al ongeveer stond bij zijn geboorte en begon achteraf pas na te denken hoe hij dat deed.

Ik ben meer een Denkdoener. Eerst bedenk ik het en dan pas doe ik het. Dat gaat trager en ik begin van boven naar beneden dus. Daarom kijk ik ook zo. Goed kijken is essentieel om goed te denken.

Weer wat geleerd.

Kijk, en daarom is Jay mijn broer. Samen zijn we De Jonge-Hoff-jes en samen zijn we complementair. Kun je voorstellen hoe dat is als Siebe en Zelda er ook nog eens bij zijn…

IMG_7210

Zelda heeft haar tweede auditie gedaan voor The Voice en dat ging goed. Papa zegt dat ze door is. Hij weet die dingen.

P1120957

Gister zijn we gaan shoppen en bij Beppe geweest en daar kwamen eerst Tessa en Senn en Nynthe en we hebben heerlijk gespeeld. Mooi om te zien hoe dat klikt en bij elkaar past. Familie is ook complementair als je dat wilt. Wij willen dat. Niet moeilijk doen, vooruit kijken en gewoon van genieten.

Verder ben ik een echte iDzjez. Dat zijn dingen die intuïtief ingebakken zijn. Kijk maar.

Zo genoeg voor vandaag. Het regent dus we moeten genieten! Oh ja, SUCCES Siebe met je cross in de regen. Volgen zo hard je kunt en winnen doe je pas op de streep… #nietvergeten.

Nog één ding: Mama heeft me vandaag voor het eerst een een flesje gegeven met moedermelk en rijstbloem, Dan zit m’n maag goed vol en slaap ik lang (hopen we)

P1120986

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s