De Wereld volgens Drs Dzjez

P1170492

Als je veel meemaakt, heb je weinig tijd.
Aan de andere kant vul je dan wel je verhalen en kijk-eens-wat-ik-nu-weer-eens-heb-meegemaakt-doosje. Dat is handig voor later en helpt nu met dingen leren.

Ik ben bijvoorbeeld een ongelooflijke praat- en zinggraag. De woorden die ik ken! Het is dat ik slim genoeg ben om ze te onthouden, anders zou ik niet eens weten wat ik zelf zeg! Maar dat doe ik dus wel.

Dus, Siebe en Zelda zijn er ook. Zij hebben vakantie in België en ik heb Zelda al heel lang niet gezien en omdat ze met de trein (jaja, helemaal alleen met de trein vanuit Gent!) komen zijn ze er extra vroeg en kunnen Jay en ik ze nog zien! Al met al zijn we dus superlaat naar bed gegaan en dat is maar goed ook. Met de ogen dicht beleef je alleen maar je eigen dromen en met je ogen open kunnen anderen er ook bij zijn.

P1170470 P1170473

We hebben veel gedanst en gezongen. Dat doen we nu eenmaal.

Trouwens, ik ben blij dat we de tuin aan de voorkant ‘gesloopt’ hebben en er mooie tegels hebben neergelegd en de tafel van bij Pake en de stoelen, want nu kunnen we lekker in de zon zitten! En er zit een hek omheen, dus kan ik er niet uit en dat is handig (voor papa en mama, alhoewel ik wel weet hoe de deur open moet hoor, maar ik doe het gewoon niet zodat zij gerust zijn) want dan kan ik met de auto rijden en vegen en opruimen. Belangrijke zaken dus.

P1170478 P1170476

Drs Jay:

Ja, dat ben ik dus en ik maak ook veel mee. Ik kruip op op de Jay-Way, die lijkt op de Jay-Wave. Ik golf als het ware over de grond en ben in no-time aan de overkant van de kamer. Ook handig dus, maar er is meer….

Ik kan al een beetje staan! Echt waar, op een moment dat niemand het verwacht, ben ik in staat om op eigen benen te staan (met hulp van een paar handen onder mijn oksels) en het voelt goed. Wiebelend, een beetje, maar de wereld ziet er anders uit. Dzjez omhelst me dan, ook omdat hij blij is.

Ik ook, want zoals met alles begint alles met de eerste stap. Zonder die ene stap sta je nergens en blijf je staan waar je staat (tenzij je ‘wave’ natuurlijk!). Dus misschien moet papa de box maar lager maken, zodat ik mezelf kan optrekken. OK, ik hou je op de hoogte van de vorderingen.

Ik mocht trouwens gisteren ook heel laat naar bed. Beppe, Tessa, Nynthe en Senn kwamen langs om Siebe en Zelda thuis te brengen. Veel gezelligheid en dan krijg ik bijna kramp in mijn kaken van blij zijn. Ik kir en strek armen en benen dan het een lieve lust is.

Iedereen is ook heel blij om mij weer te zien, dus dat komt goed uit. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde! Dat is mijn credo.

Ik ben trouwens mee op en neer geweest naar Beppe om Siebe en Zelda te brengen. Die gingen daar namelijk lozjeeren. Iets wat ik ook eens wil doen eigenlijk! Dan kan ik elke dag Senn zien en Nynthe zien denk ik!

Op de terugweg ben ik niet in slaap gevallen. Ik heb zitten kletsen, zingen en toen moest het licht aan en heb ik gelezen en toen het licht uit. En als ik dan even stil was en papa vroeg of ik nog wakker was zei ik ja. Want dat was ook zo. Ik wilde zelfs nog een boterham met SJEM! En die heb ik ook gehad. Jaja, het was een leuke tijd en Hotze de Botskabouter heeft NIET gebotst!

P1170442 P1170449

Had ik al gezegd dat we ook gewandeld hebben in het natuurpark?
We hebben gewandeld in het natuurpark! En ik heb een roze bril gevonden (echt!) en opgezet en daarna vakkundig kapotgemaakt per ongeluk. Gelukkig is mijn geheugen wat dat soort dingen betreft zo lek als een mandje!

It wie wer in moaie tiid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s