Koningsdag

P1180002

Mammie (dat is de manier waarop ik mama noem tegenwoordig en niemand weet waar dat vandaag komt. Misschien via Mascha de Beer? Maar die mammie heb ik nog nooit gezien, of de crèche? Nou ja, het zal wel een periode zijn!) had de zon besteld, want wij gingen naar Koningsdag in de Vesting. Daar moet je op voorbereid zijn.

P1180012

Maar eerst was mama gisteren jarig en daarom hebben wij haar een kadootje gegeven. Papa ook, maar om eerlijk te zijn vond ik onze tekening mooier dan dat kleine plastic kaartje van papa. Daar stond alleen maar een getal op.  Dat van ons is een kunstwerk. Ik zal ouders nooit echt begrijpen.

foto 2

Voordat we vertrokken vandaag heb ik al vast geoefend voor het moment ik samen eens met Jay ga vetrekken. Hij in de buggy en ik duwen. Gewoon zorgen dat ik boterhammetjes en 2 flesjes mee heb en we kunnen de wijde wereld in. Alleen zorgen dat het hek open is….

We zijn naar de koningsmarkt gegaan en daar zat David de Buurjongen ook met allemaal mooie spulletjes. Ik heb een PIANO gekocht en vanaf nu kan ik componist worden. En muzikant. Dat gaat goed worden! Er zit ook een microfoon bij, dan kan ik daarnaast ook nog prachtige liederen zingen. Mooije tijden.

Er was ook een muziekkorps met allemaal trommels. WOW wat klinkt dat gaaf zeg en die mooie pakken en hoeden die die mannen en vrouwen dragen, misschien moet ik ook bij de fanfare! Papa heeft dat vroeger ook gedaan….. 😉

Ik lag en lach relaxt in de buggy. Lekker weer weer en allemaal gezellige mensen in de buurt.

P1180008

Er waren ook mensen die zongen! Chanti- en zeemanskoren. Dat zijn mooie liederen. Er waren ook mannen en vrouwen uit Hindelopen (wat op zich al een prachtige naam is voor een plaatsnaam! Hindelopen, ik kan daar allemaal beelden bij oproepen. Hindes die in de omringende weilanden lopen op zoek naar sappig mals gras en een goed gesprek. Of mensen die van hier naar hinde lopen. Of een plaatsje wat bedacht is naar aanleiding van Het Gezang “Even als een moede hinde”) en die zongen in het Frysk! Wij natuurlijk uit volle borst meezingen en toen viel ik in slaap.

P1180020

Ik moest ongelooflijk plassen en daar was zelfs mijn luier van geschrokken want het liep er zo langs. Onder de toren van de grote kerk in Naarden-Vesting, onder het toezicht van Comenius. Mijn billen en ik waren blij toen ik weer een droge luier aan had.

Toen ik weer wakker werd heb ik gespeeld met mijn nieuwe auto. Een Ferrari. Daar kun je veel mee doen, en veel naar kijken of weggooien. Ik heb ook nog een ander iets gekregen en dat was een trein van Duplo.

P1180005

Ik vind alles wat ik kan pakken super leuk om mee te spelen. Daar kan ik echt uren mee bezig zijn. Met de Little People bus en de tablet met knopjes en muziekjes of al het andere wat je kunt grijpen.

Enfin, we stonden heerlijk in de zon en ik kon mooi naar iedereen zwaaien en veel mensen zwaaien terug en papa en mama zitten even op het terras om ‘uit te rusten met een biertje’. Ik zeg goed plan.

Ik heb muziek gemaakt op mijn nieuwe piano om geld op te halen, maar dat is niet gelukt. Ik had concurrentie van de jazz/blues band op de hoek van de straat. Volgende keer beter!

Het goeie nieuws was dat toen we thuis kwamen de zon ophield met schijnen. Geen probleem, wij waren supermoe na zo’n lange dag, dus gingen we slapen.

Nadat we wakker waren hebben we lekker gerielext.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s