Luchtige zandkastelen

IMG_3338

Papa gaat werken.
Dat is opnieuw nieuw en daarom kom ik natuurlijk wat minder toe aan blogs schrijven dan anders. Als papa weg is ben ik de oudste man in het gezin en dat komt met verantwoordelijkheden. En met verantwoordelijkheden verdwijnt tijd als sneeuw voor de zon.

Plus ik moet nog slapen ook hè!
Om te groeien en slimmer te worden. Nou ja, nog slimmer…. Ik ben een echte wijsneus zegt mama. Laatst kwamen we op de bakfiets aangereden en ik zag dat er van de andere kant een auto kwam en de weg is smal, dus zei ik tegen mama: Mama, je moet even wachten, want er komt een auto van de andere kant. Oh, zei ik daarna, je moet nog even wachten, er komen twee auto’s aan. Toen ik achterom keek was het best grappig om de open mond van mama te zien…

Dat plus spelen hè.
Als we samen zijn op woensdag zijn, gaan we naar de kinderboerderij. De plek met eem afstotende aantrekkingskracht, of aantrekkende afstootkracht: Dieren die leven en bewegen. Gelukkig zijn er ook skelters, feitjes en kruiwagens om mee te spelen en als je maar genoeg herrie maakt en beweegt blijven de warmbloedige monsters weg….

Als je goed naar mij kijkt, zou je kunnen denken dat ik kan lopen.
Dat kan ik ook, maar ondersteund. Ik ben heel goed in het manouvreren van A naar B en C of Z en sta zo nu en dan los “HOERA met de armpjes in de lucht” maar dat is het. De energie die ik daardoor overhou gebruik ik vooral in vrolijk zijn en het ten toon spreiden van een goed humeur.

P1180851 P1180850 P1180849 P1180846 P1180853

Iets waar de rest van de wereld een voorbeeld aan kan nemen!

Alles draait om perspectief. Als je kwaad wil zien, dan zie je het ook, maar als je op zoek gaat naar goedheid, vind je die nog veel sneller. Het grootste probleem wat erin dat opzicht is, zijn alle dingen die de mensen voor zichzelf bedacht hebben en de angst om het te verliezen…. Het probleem van al die drukte is dat je de essentie verlies.
idd: Vrolijk zijn.
Dus.

Afgelopen donderdag was er feest op de creche en werden wij (ik) geschminkt en kregen lekker dingetjes te eten. Ik had met verkleed in een nieuw krokodillenshirt, dat papa voor me had gekocht op de grote internetwinkel. En een draak op m’n gezicht en een Salamander op mijn arm.

We mochten zelf onze taartjes versieren, maar ik zag dat toch anders.

P1180881 P1180884

De versiersels moest op, dus konden maar op 1 manier gegeten worden: Op en met de slagroom!

P1180910

Daarna spelen en zorgen dat mama ons niet kan vinden. Dat is het leukst. Vooral als de knakworstjes net warm zijn, en dat ook een beetje ons avondmaal is, en wij compleet tegendraadse plannen hebben. Gelukkig zijn minder warme knakworstjes ook lekker.

P1180915

Gisteren waren opa en oma weer terug!
Terug van een lange vakantie en poepiebruin! Ze gingen ook oppassen want papa en mama gingen ‘uit’. Lief van opa en oma hè! We hebben samen gesmuld van heerlijke bolognese saus en spaghetti en het kon niet snel genoeg!

Vooral voor mij want ik had een REUZENHONGER. Hap Hap Hap BRUL het gaat niet snel genoeg, Hap Hap.

 

Daarna hebben we gespeeld want daar was genoeg tijd en aanleiding toe. Papa heeft me uiteindelijk naar bed gebracht. Ik was zo moe dat ik niet meer kon bewegen….. Als een vaatdoek ging m’n luier aan en pyjama en hebben we flesje gedronken en ik liet een diepe en voldane zucht toen ik er eindelijk in ging!

Oma heeft mij, na hard en uitbundig gezwaai naar bed gebracht. Gezellig.

En dan is er nog vandaag.
Eerst naar de markt en daar waren Julia en Wouter en ineens waren we een GANG (dat is bende op zijn Engels). We hebben heuveltje-op-en-heuveltje-af-lopertje gedaan. De korte naam daar voor is Jooeoeoeoeoeoeoeh (of Oooooooooeeeeej als je naar boven loopt en ouders kijken mee). Leuk.

En het leuke van een markt is dat het klein genoeg is om elkaar vaak tegen te komen. Dan besef je gewoon dat wij in een andere dimensie leven. De Knie-dimensionale dimensie, want ons leven speelt zich af onder de gemiddelde kniehoogte van een ‘grote’/een volwassene. Het komt dan ook regelmatig voor dat we daar tegen aanlopen. Ach ja, ze letten niet op. Hun ogen zitten veel te hoog!

Vanmiddag ben ik eerst met papa naar de Naaiman geweest en die heet Memet. Hij heeft de blouse van papa gemaakt, terwijl ik een snoep aan het opeten was. Eerst was ik bravoerig, toen Memet terugpraatte even verlegen, maar na de snoep kwamt dat goed gesprek waar iedereen op zit te wachten. Hi heeft wel 9 naaimachines. En allemaal doen ze iets anders en ze hebben wel 1000 kleuren garen. Er is altijd wel een kleurtje dat pas. Mooi hè, werken voor de regenboog en nog kleren maken ook . Knap hoor!

IMG_3339

Daarna zijn we naar de speeltuin geweest. Fietsen, glijbaan en kastelen bouwen in het zand. De wolken waren te hoog in de lucht dus hebben we het zand luchtig gemaakt.
Zouden meer mensen moeten doen.

It wie we in moaie tiid.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s