Zijne zonnige nattigheid

P1200497

Het was Koningsdag en ondanks de sombere berichten in de krant was het een stralende dag. Niet alleen omdat ik wakker werd,maar ook om dag de zon scheen! Maar voordat we met drukke dingen beginnen moet ik eerst een flesje melk en een boterham met chocopasta papa! En die maakt hij dan ook als ik de zin begin met “Papa, mag ik….” Dan krijg ik het wel en als ik zeg “Ik wil” niet. Ik ben daar goed in getraind.

IMG_9555

Toen Jay wakker werd zag ik direct dat hij beterder was want zijn ogen straalden al weer meer dan gisteren. En de stralende ogen van Jay deden deze ochtend de zon verbleken en dat zegt wel iets!

Poe hey, ik was er ook wel aan toe om weer wat beterder te zijn, want dat gedoe met buikpijn, overgeven en diarree is nooit grappig. Ik heb zelfs 2 kleine stukjes brood gegeten na mijn melk en toen zat ik vol. Maar ik was er klaar voor toen Tessa, Nynthe en Senn om stipt half 11 voor kwamen rijden. Klaar om naar de Vesting te gaan voor het grote feest (dat ik vooral vanuit mijn buggy wil meemaken).

IMG_9557

Het mooie was dat Nynthe naast mij in de bakfiets ging zitten. Gezellug! Dat is weer eens wat anders dan Dzjez. En de zon scheen op onze bolletjes en de wind waaide door onze haren! We hadden de wind in de rug, anders zouden we de muziek al wel gehoord hebben.

IMG_9558

IMG_9563

Ik wilde niet  in het kleine stoomtreintje, van de mannen met de serieuze blikken en smeer op hun gezicht dat er elk jaar weer is en net toe ik zei dat ik Wouter en Julia wilde zien, waren ze daar bij het treintje, dus ben ik er toch maar op gegaan. Een heel rondje lang, met mijn tong uit mijn mond (dan vind ik het leuk!). Ik hoorde de verte hoorde ik al de drumband, dus hoefde ik mijn tong niet in mijn mond te doen. Dat was dus de volgende halte, maar niet zonder dat mama een echte step voor me had gekocht voor wel 300!

300 cent wel te verstaan.

Oh ja, ik heb Cato gezien en dat is een naam die ik heel goed uit kan spreken. Dan aai ik haar een keer over haar haar en lag en val bijna om… Ik vind Cato best leuk. Ze is mijn vriend!

Op de eerste terugweg, hebben we eerst nog bij de shanty band staan luisteren, wat alweer een reden was om mijn tong uit mijn mond te steken! Thuis heb ik 3 druppels tomatensoep met een kruimel gehaktballetjetje, want toen moest ik weer spelen en Jay ging een dutje doen.

Ja en ik moest echt even acclimatiseren toen ik wakker werd. Poe hey, ik lag diep te slapen, maar een tweede bezoek aan de vesting met veel muziek en mooi weer in het verschiet! Weer naast Nynthe en weer met zon en wind, heerlijke tocht. Op het pleintje was een band en heel veel mensen en… Cato was er ook! Reuzegezellig stonden we samen met papa te kletsen bij het vijvertje met de fontijn, toen ineens Tessa aan kwam lopen en riep dat Dzjez in het water was gevallen!

IMG_9570IMG_9569

Papa loopt er op het gemak naar toe (want mama was er al) en inderdaad! Die Dzjez, die wilde niet eens iets pakken (zegt hij) en ging pardoes op z’n kop d’r in! Senn is zich een hele hartverzakking geschrokken en keek er witjes van en was ook een beetje boos op papa omdat hij hard aan het lachen was, maar ik denk dan maar weer dat niet lachen ook geen zin heeft en de situatie dar al helemaal niet beter van wordt!

IMG_9572 IMG_9571

Bibberend en blauw zijn we als de wiedeweerga (papa niet, want doe stond nog even te kletsen) terug naar de fiets gegaan! Dzjez ingepakt in de buggy en ik bij papa op de arm. Snel snel, want ohoh, Dzjez moet het niet te koud krijgen! Gelukkig heeft Tesse nog een oranje deken met een kroon er op gesnitched en kon Dzjez lekker goed ingepakt achterop de fiets bij papa. Ik zag nog net de rookwolken toen ze de hoek oom gingen…

Ik had het best koud hoor en ben dus ook van blauw bloed! Dat moet wel, want mijn lippen werden helemaal blauw, ik bedoel maar. Toen we thuis waren en ik binnen was, kreeg ik mijn praatjes gelukkig al weer terug. Het was geen vijver maar de zee, legde ik papa uit, want hij was een beetje in de war.

Toen ik in bad zat, had ik al mijn praatjes al weer helemaal terug en was ik het avontuur al bijna weer vergeten. Dat was maar goed ook want Siebe belde nog even! ZO hadden we nog een gezellig onderonsje met zijn allen. Ik in bad, Siebe op de iPad en Senn, Nynthe en Jay in de badkamer!

Ik vond het ook een mooie dag en wilde die dag voor al zijn leuke dingen en positieve inspanningen om er iets moois van te maken, eren met een sonate in C op gitaar.

P1200505

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s