Neaken en bleat foar de dokter

Dat is Fries voor “Naakt en bloot voor de dokter” wat de titel van een boek is van Hylke Speerstra. Hier kun je een kijkje nemen.

Terwijl Zelda ging paardrijden moest ik naar de dokter. De babydokter en die werkt op het consultatiebureau. Mama was mee en haar mama ook en ik noem haar oma. In de kinderwagen, in de regen en dat was leuk. Ik hoorde regen op het dak tikken! Wat een gezellig geluid, daar val ik van in slaap…. en wordt weer wakker…. en weer in slaap. Vermoeiend zeg!

OK, babydokter. Ik moest helemaal bloot en dat is raar hoor, zo in die felle lichten in een vreemde omgeving en hoewel ik zo nu en dan een brok in m’n keel had, ben ik niet gaan huilen. Dat doe ik niet!

Ze hebben alles gemeten, hoofd, reflexen, gewicht, lengte, in m’n mond gekeken, in m’n oogjes, hartslag. Eigenlijk alles.
En een goeie score. Lengte 57 centimeter. Omvang hoofd 38 centimeter. Gewicht 4780 gram. Ik ben goed bezig!

PS: De foto’s zijn gemaakt door Oma met de aaiPhone van mama.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s