8 Wielen en Piebah!

De aanleiding waren 8 wielen. De acht wielen van papa z’n nog te kopen nieuwe skates. En dan wordt hij creatief, dus zijn we eerst bij Olpa en Olma geweest in Nederhorst Den Berg. Ik heb de berg niet gezien, maar Olpa en Olma wel. Raar dat ze een plaats Den Berg noemen en er is er geen. Daar ga ik nog eens over nadenken.

Ze waren blij mij te zijn en ik blij hun te zien. Het was al weer een tijdje geleden, dus extra leuk. Dan kan ik laten zien hoe groot ik gegroeid ben en hoe wijs ik uit m’n ogen kan kijken (als ik zin heb). Ik heb de oogjes dan ook weer stijf open gehad, want slapen op dat soort momenten doe ik zeker niet. Veel te leuk en we hadden niet super veel tijd.

Papa en mama en Olpa en Olma heb samen gelunched, lekker brood en lekker kaas en een scherpe kaasschaaf. Dat vind Olpa belangrijk want dan kun je met een glimlach plakjes afsnijden. Dat denk ik dan hè! Zelf eet ik nog geen kaas. En ze hebben weer gelachen en leuke foto’s gemaakt. Eén met een doekje op m’n hoofd: PIEBAH! roept papa dan. OK, ik geef het toe, uiteindelijk is het niet helemaal gelukt. Bij Olma op schoot, maar dat zit ook zoooo goed, daar kun je nog zo je best doen, maar uiteindelijk wint de zwaartekracht het weer van m’n oogleden… Eventjes maar.

En toen gingen we weg. Naar Almere. Maar wat is Almere groot zeg! Als je er nog nooit geweest bent vraag je je af waar dat ophoudt! Papa wilde hele speciale skates kopen en die hadden ze alleen maar in Almere. Niet in Zwolle of Dronten in ieder geval. Ze moesten me wel de trap optillen uit de parkeergarage, want er was geen lift, of die hebben we niet gezien. Ik denk dat papa mijn ogen en charmes, samen met die van mama in de strijd gegooid heeft, want na een paar blokjes op extreem coole skates, kreeg hij zo maar een korting! Dat krijg je als je aardig doet tegen mensen zegt’ie! Praatjesmaker…

Maar goed, hij krijgt wel korting voor die 8 wielen en 2 schoenen. En daar gaat het om. Kan’ie lekker skaten en als ik kan lopen ga ik dat ook leren. Gaan we samen racen!

En om dat te vieren kreeg ik honger! Dus moesten we ergens wat gaan drinken. Ik wel in ieder geval anders ga ik lastig doen…. Nou ja een beetje. Was leuk daar zeg, aan het water. Had niet verwacht dat er zulke leuke plekjes waren. En weet je wat? Het heette Eetcafé Beer. En overal hadden ze beren op gezet. Beregezellig dus.

En toen zijn we nog een frituurpan gaan kopen voor als Siebe en Zelda komen en die komen morgen en dan is het lekker patat te gaan eten. Alhoewel zij dat frieten noemen en patatten aardappels zijn…. Ja, zo zijn er heel veel woorden die zij anders uitspreken dan wij. Bijvoorbeeld:

Elastiek = Rekker;
Afzuigkap = Dampkap;
Bank = Zetel;
Vrachtwagen = Camion en
Jam = Confituur.

Grappig hè! Ga ik allemaal leren en dan kunnen we de taal van The Gang spreken!

Op de terugweg had ik uiteindelijk ook weer beeeeerehonger, maar ik heb het gered tot huis. Nipt….

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s