Niet m’n dagje

maar wel gezellig.

Soms heb je van die dagen. Een beetje zju-nu-sè-kwa (dat is Frans). Dan zit je jezelf in de weg en is het moeilijk er een vinger op te leggen. Waarschijnlijk een combinatie van verkouden, snotneus, last van de oogjes en opkomende tandjes. Op zich is dat niet klagen toch? Maar ik geef toe dat ik minder vrolijk ben dan anders.

Maar ik heb me wel vermaakt hoor! En het was heel gezellig. Ik heb vanochtend lekker gedoucht met papa en was mooi schoon. Dat is fijn na een nachtje slapen. Lekker fris. Wat gedronken, wat gespeeld, wat geslapen, wat gehuild, wat gespeeld, dat soort dingen. Ik ben ook zo weer blij hoor. Beetje aandacht en klaar. Van huilen naar lach in 2 seconden.

En knuffelen met mama achteraf. Dat is altijd fijn en kan ik haar zo lekker, stevig vastpakken. Dat doe ik graag. Hier kun je ook goed aan m’n ogen zien dat ze wat vochtiger zijn. Dat is niet van de emotie hoor! Gewoon van de verkoudheid.

Je kon vandaag trouwens even niet met de deur in huis vallen want de deur was weg. Ja, weg! En dan kun je er ook niet mee binnenvallen, zo gaan die dingen. Dat moest, omdat ze er een nieuwe in gingen zetten. Een hele grote en een hele hoge. Voordat ik met m’n hoofd tegen de bovenkant loop moet ik wel 2 meter 60 worden. Dat is 4 keer groter dan ik nu ben. Dat duurt nog wel even. Trouwens zo groot zijn is wel leuk, dan loop je constant met je hoofd in de wolken.

Deze middag moest Iara naar de dierenarts voor haar pootjes. Dan kan ze daarna weer beter lopen, want nu loopt ze moeizaam. Het is een stoere hoor, die geeft niet snel o p, maar dit is fijner. Voor haar. Want ik heb er geen last van.

Tynke was op bezoek. Daar zit ik lekker op schoot, dat val me elke keer weer op. Mama en zij kletsen er gezellig op los en ik vind het leuk om naar te luisteren. Papa was bezig met een verhaaltje voor Loei. Sjaan de stervende zwaan en het waterballet. Kijk, ik zit bij hem op schoot. Ik schrijf dat nu maar op, dan weet ik later als ik groot ben en ik het zelf kan lezen, wanneer hij dat geschreven heeft. Handug.

En toen was ik moe en moest ik naar bedje toe. Niet dat ik het daar echt mee eens was, maar ja, wat kun je doen? Maar goed, aan al het goeie komt een eind, ook aan vandaag. Slaap lekker!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s