Gedonderjaag

Lekker dagje dat goed begon met brood met boter (na de melk hoor) en dat is altijd een goed begin. Op de achtergrond waren weer The Highwaymen. Die had ik al weer een tijdje niet gehoord. Lekker en dan met de vingers van mama. Mooi!

Papa ging fietsen en hij had er lekker weer bij! Elke keer stuurt hij dan een fotootje, zodat wij weten dat het goed gaat. Omgekeerd doen we dat dan ook. Dan weet hij dat het ook goed met ons gaat. Deze keer had ik een half uurtje geslapen en dat kun je zien. Lekker uitgeslapen!

Vanmiddag kringelden er weer heerlijke geuren door het huis. Die herken ik nog van één van mijn eerste binnenbuikse ervaringen, heel lang geleden. Papa en mama hadden toen ook Indinesische runderlappen gemaakt en heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang laten sudderen, omdat ze iets later thuis waren dan gepland. Het was toen heel pikant en mama had er niet veel van gegeten. Maar de details ben ik kwijt. Was toen nog niet zo helder…

Trouwens, ik heb m’n eerste kroepoek gegeten en dat vond ik lekkerder dan banaan, want die kreeg ik er achteraan en daar had ik geen zin in. Ik ben met een pikante tong geboren en dat komt omdat mama ook graag pikant eet. En ik eet dan mee door middel van haar pikante melk!

Heb ook lekker met papa gedonderjaagd. Mooi woord, donderjagen. Op jacht naar donders, dat is iets wat we doen. Ik vind dat mannetje op papa z’n T-shirt cool en dat is Elvis. Die heb ik nog niet zo vaak gehoord, maar ik weet zeker dat ik dat later nog veel ga horen. Ik heb hem eens gegoegeld en ik vind hem OK (alleen vind ik hem er op het T-shirt van papa beter uit zien…).

Maar goed, donderjagen is gek doen en mij heen en weer zwaaien en in m’n oor sprutseren. Hij heeft me zelfs op de kop gehouden! Lachen gieren brullen! Ik heb trouwens ook de Formule 1 gekeken met papa. Ik zat in m’n wippertje en kon leuk meekijken. Ik vind het maar raar dat die autootjes telkens hetzelfde rondje rijden, maar ik vind de kleurtjes wel mooi. En mama filmt dat dan. Voor later als ik groot ben en dan kijkt ze heel trots. En ik ben trots op haar.

Ja, het was weer een beregezellig dagje!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s