Meneertje Mannetje en de Rijstwaffel

Vanochtend, toen ik naar de crèche ging, had ik een nieuw truitje aan. Nou ja, nieuw, voor mij was het nieuw en ik had hem nog nooit gezien. Papa had hem per toeval gevonden en dacht: Dat is leuk. Ik vind dat hij gelijk heeft en vind dat ik er een beetje uitzie als een matroos.

Het was een heel klein beetje een rare ochtend want mama heeft me gebracht, want papa moest vroegerder vertrekken dan anders. Op zich niks mis mee,want mama kan dat heel goed, alleen heb ik het gevoel, dat als ze weggaat, ze altijd even moet slikken. Meer dan anders. Ze kijkt dan ook altijd een beetje, eh, droevig, dus kijk ik extra blij terug! Want ik ben altijd blij als ik haar zie en op de crèche is het altijd gezellig. Elkaar even niet zien, maakt het weerzien des te leuker!

Alhoewel, gezellig….. Ik heb me op een bepaalt moment even best druk gemaakt (lees: gebruld). Wat was er aan de hand?
OK, ze hadden me op het speelkleed gelegd, met allemaal speelgoed om me heen en dat is goed. Maar, de anderen gingen gezellig buiten zitten in het zonnetje en daar was ik het NIET mee eens. Ik ben namelijk ook een gezelligerd en vind dat ik daar bij moet zijn en dat laat ik dan op een kordate en zeer duidelijke manier weten. Net zo lang tot het moment ze me komen halen en er buiten bij zetten en dan is het goed. Zo ben ik dan ook weer. Dan vind ik het weer leuk.

Ik vond het natuurlijk ook weer leuk toen mama daar ineens weer stond. Joepiedepoepie denk ik dan!
En toen we thuis kwamen heb ik eerst wat gedronken en toen zijn mama en ik met de honden gaan wandelen. Ik in de draagzak en de honden niet. Die moesten zelf lopen. Het was lekker weer en dan schud ik lekker wat heen en weer en kijk met plezier om me heen.

En toen kwam er onverwacht een mooi moment. Mama heeft me voor het eerst in m’n leven een rijstwafel gegeven en die heeft wel een beetje pech als voedselproduct, want  die ziet er niet zo lekker uit. Het tegendeel is waar. Toen ik de eerste kruimels in m’n mond had, dansten m’n smaakpapillen van vreugde. Een hele lekker smaak! Zo lekker dat ik er een halve opgepeuzeld heb. Naast een stukje banaan en nog meer melk. Ik ben bang dat ik groei (maar daarover morgen meer want dan ga ik naar het consultatiebureau!).

De grote les hier is natuurlijk dat je dingen niet alleen op het uiterlijk moet beoordelen, maar soms wat ruimte moet laten om het beter te leren kennen. De rijstwafel dus, die staat in m’n top 5 van lekkere dingen!

Oant moarn!
(een gezellig dagje met mama!)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s