Sjeik El Dzjez en de Maandagh

Een dag begint pas goed als de eerste lach al uit je gezicht glipt, voordat je zelf eigenlijk al wakker bent. Vandaag was zo’n dag. De nacht daarentegen was anders. Weet niet precies wat. Of het nu een droom was, of borrelende darmen, ik weet het niet, maar ik werd regelmatig wakker. Uiteindelijk ben ik om een uur of 5 in het grote bed beland en daar maakte papa me wakker. Van slaap naar lach in 5 seconden.

En dan kleed papa me aan en dan hebben we al de grootste lol. Hij maakt me dan aan het lachen door grapjes en dan kriebelt hij me op m’n buik en ik krijg elke dag Vitamine D druppeltjes. Ik weet dat, want als ik het flesje zie, doe ik m’n mond al open en dan kan papa het er zo in druppelen! Handug!

Beneden heb ik eerst Sesamstraat gekeken. Je kunt Plurk op de achtergrond zien in de spiegel. Ik denk dat ik het woord ‘gefascineerd kijken’ heb uitgevonden. En wat is dat leuk! Als papa z’n hand voor m’n ogen houd, kijk ik er vanzelf omheen om maar niks te hoeven missen. Nee, ik ben fan van Sesamstraat!

Ik kreeg ook nog een fotootje van Nynthe verkleed als Spyderman. Zijzelf ziet dat anders, zij zegt: Spide am. Dat begrijp ik, want dit is heel speciaal! Stoer, wil ik ook….

Op de creche kwam ik Jesse tegen. Die was er met z’n moeder. Leuk! Ik heb er zin in. Heb me er weer goed vermaakt en alle flesjes opgedronken! Daar ben ik goed in. Thuis was het gezellig met mama en papa en ik heb samen met hen gegeten. Zij een ratjetoe van lekkere dingen en ik het allerlekkerste: Courgette. Dat gaat er in als een ‘Hap op de Slikweg’ of zo. En daarna was er een grote verrassing! Papa had Sesamstraat opgenomen, dus mocht ik daar ook nog even naar kijken. Volledig geobsedeerd was ik!

En dan naar bed, hoop dat ik snel in slaap val en lekker lang doorslaap. Dat hopen mama en papa ook.

Oant moarn!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een gedachte over “Sjeik El Dzjez en de Maandagh

  1. Tjongejonge, wat gaat t hard! Al een echt kereltje aan t worden, wat een prachtig ventje is t toch! En jullie genieten volop, heerlijk om te lezen en te zien! Xxx Marijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s