Dzyoghurt

Het was gisteren een wat hectische dag, maar laat ik beginnen met te zeggen dat ik geëmigreerd ben met succes. Met andere woorden: M’n nieuwe kamer bevalt me goed en mama ook…. na een kleine aarzeling. Het gebeurde dus per ongeluk en ik had gedacht dat ik op één of ander moment in de nacht wel wakker zou worden in m’n ‘oude’ bedje in de slaapkamer van papa en mama, maar neen. Niet gebeurt.

Mama heeft zich vermand, of beter gezegd vervrouwd en zich ingehouden en ik ben trots op haar! Na 7 maanden buitenbuiks en 9 maanden binnenbuiks is dat best lang om af te wennen, maar het is haar gelukt. Uiteindelijk vind ze het zelf eigenlijk ook wel een beetje fijn. Maar toch. Wennen is wennen hè!

Het was een gezellig dag op zondag. Siebe en Zelda waren er nog en Beppe kwam ook nog. Die kwam Zelda ophalen, want die gaat nog een paar daagjes bij haar logeren. Bofkont! Want Noa en Quin komen ook nog. Siebe gaat op Chirokamp helemaal in zuid België, tegen de grens van Luxemburg. Dat klinkt luxe, maar dat is het niet. Ze slapen in tenten namelijk en koken het eten op houtvuren en als het regent worden ze nat. Maar hij heeft er zin in! Ben benieuwd naar z’n verhalen…

Papa heeft hem weggebracht, daarom heb ik wat laat m’n blog geschreven. Als hij weg is, ben ik altijd wat van slag plus het was wederom in m’n eigen nieuwe bedje (wat nu al bijna niet meer nieuw is) en ik heb goed geslapen. Maar ook weer wakker geworden, met m’n ogen wagenwijd open lag ik in bed en toen mocht ik even op de bank beneden zitten. Even maar want daarna moest ik toch weer terug naar bed en ben als een blok in slaap gevallen en heb echt goed geslapen. Ik voel me goed in m’n slaapkamer, dat voel ik van binnen. Van binnen voelen is belangrijk en ik moet onthouden dat ik dat niet vergeet.

Toen papa me wakker maakte was ik ineens Kabouter Plop, maar dat was tegen mijn zin in hoor?! Ik had maar niet zelf voor gekozen, het was papa, die dat grappig vond! Verder was ik gewoon Meneertje Mannetje vanochtend. Lekker op de bank bij papa en mama. Ik had nog niet echt honger, dus dan ginnegap ik wat.

Het was een leuk dagje op de crèche en ik heb veeeel gedronken en matig geslapen. Niet erg hoor, dat haal ik ’s avonds wel weer in. Overdag moet je genieten, dan mis je niets. Benthe was er ook toen ik aankwam en dat is gezellig. Papa praatte stoer over m’n staan en m’n eigen slaapkamer en zitten en eten en zo en dat is scoren natuurlijk hè.

Gevolg is natuurlijk wel dat ik echt moe ben als ik thuis kom en dat heeft dan weer consequenties voor eten. Dan gooi ik er wel eens wat met de pet naar. Vooral champignons zijn dan niet m’n lievelingseten. Als mama niet kijkt dan ploep ik dat door de kamer. Wat ik dan wel lekker vind is yoghurt en dat kan dan niet snel genoeg gaan. Lekker spul zeg! En als ik kan pak ik de beker zelf vast! Hopla zeg ik. Buikje vol en dan naar bed. Ben benieuwd hoe ik vannacht ben.

Jaja, it die wer in moaie dei!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s