Skûtsjesilen 2012

Dzjez, dit is voor jou als je later groter bent. Dan gaan we met mama, Siebe, Zelda en de hele familie kijken naar Skûtsjesilen.

Dat is wereldberoemd in Fryslân en omstreken en is een zeilwedstrijd van hele grote boten. Platbodems, 14 in totaal en die proberen dan van elkaar te winnen, 11 dagen wordt er gezeild en dan mag je het slechtste resultaat afgetrokken en de gene met de minste punten wint. Jaja, de minste punten. Het is zelfs zo dat de winnaar niet 1 punt krijgt maar 0,9. Dat scheelt….

We waren op de woonboot bij Wijde Ee van Oom Frits en Tante Sjoukje. Dat zijn niet een echte tante en oom, maar zo noemen we ze. Carin en Natascha waren er ook en die kenden wij nog van vroeger en ik kan je zeggen het is leuk om mensen van heel vroeger weer tegen te komen (dat had ik ook met je moeder ;-)). Heel erg gastvrij en blij, erg fijn om op de woonboot te zijn. Siebe, Zelda, Noa en Quin (en Beppe en Irene) hebben zich heel erg vermaakt. Voor de kinderen was het uniek en nooit gezien. Ze hebben de punten bijgehouden en vonden het gaaf!

Voor Irene was het pure nostalgie. Die kreeg er zelfs een beetje kippenvel van en het was heerlijk weer. Een onstuimige wind met een felle zon, zoals het hoort en toch kippenvel. Dan is het echt.

En ik moet zeggen, elke keer als ik in Fryslân ben voel ik dat in m’n bloed. We reden er naar toe en ik zag een Friesche Vlag wapperen en vroeg me af hoeveel mensen de vlag van hun provincie kennen. Ik denk dat de Friese vlag met de pompeblêden de bekendste van Nederland is. Ik ben daar trots op!

Volgend keer zijn jij en mama er bij!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s