Pittig dagje

Het was een goeie nacht. Ik kan me er niks van herinneren. Dat is eigenlijk behoorlijk jammer vind ik. Ik bedoel, het kan toch niet zo zijn dat je gedachten stoppen en je niks meer meemaakt? Nee dus, dat is dromen en dat is zeker ergens goed voor. Je verwerkt al je indrukken van de dag ervoor en plaatst ze in het juiste vakje, zodat je de volgende dag met een vers hoofd kunt beginnen. Ik heb het gevoel dat ik ’s nachts vanallus meemaak, dus ga ik oefenenen het te onthouden. Later als ik groot ben en kan schrijven, leg ik een boekje naast me en schrijf ik het op.
Ik ga schrijver worden, denk ik.

Ik had vandaag m’n mooie oranje T-shirt aan. Een beetje ‘baggy’ want het is te groot, maar ik kan het hebben vind ik. Mama ging werken, ik naar de crèche en papa naar de tandarts. In België! De laatste werkjes zegt papa en hij kan het mooi combineren om Siebe en Zelda even te zien. En met Siebe gras te maaien en te voetballen. Want met dat lange gras kun je niet lekker spelen. Zelda was gaan zwemmen met 2 vriendinnetjes. Lekker hè, vakantie.

Ik heb een mooie dag gehad op de crèche. Niet te veel geslapen, want met open ogen maak je meer mee (’s avonds verwerk ik dat wel ;-)) en goed gegeten. Benthe was er ook en er was mooie muziek. Ellen heeft wel tegen papa gezegd, maar die is het al weer vergeten natuurlijk. Moet’ie nog maar eens vragen! Want het is leuk!

Toen ik thuiskwam, begon de dag pas echt. Lekker op ontdekkingstocht door de kamer. Ik had nog een klein akkefietje met de tafelstoel. Die was redelijk opzettelijk bezig mij de weg te versperren naar een stukje brood wat achter de poot lag. Nou ja zeg! Verder ontdek ik zienderogen, zoals de ringen van de la. Nog even en ik trek ze open en ga er eens in kijken. Als ik dat gedaan heb ga ik kijken of ik er in kan kruipen. Gaat mama gaaf vinden.

Dat oranje shirt had een voorspellende waarde want wat is er vandaag gebeurt? Epke Zonderland heeft goud gewonnen. En waar komt Epke vandaan? Precies, uit Frieslân! Dat maakt het goud nog iets gouder vind ik. En wat een geweldige oefening. Ik heb er met open mond naar zitten kijken….

OK, die open mond was nodig om er stokbrood met roomboter in te stoppen. Lekkerrr, zeg ik.

Maar goed, Mama had geluisterd naar de radio en die zei dat ze nog nooit zoiets had gehoord. Hieronder kun je dat eens herbeluisteren.

Daarna heb ik Courgette-Soep gegeten en die was heel pittig! Daar hou ik van. Ik had daarvoor aardappelen met zalm uit een potjuh gegeten en dat was zo flauw! Nee, daar ben ik niet voor gemaakt. Ik denk dat dat ook te maken heeft met al die spaanse pepers die mama tijdens de zwangerschap gegeten heeft! Ik heb er 4! bakjes van opgegeten. Samen met mama.

Op een gegeven moment nam mama me mee naar het raam en daar zag ik mezelf, prima denk ik, maar toen keek ik door het raam en daar zag ik PAPA! Ik herkende hem en ik was al de hele tijd vrolijk, maar toen werd ik nog vrolijkerder. Lekker gek doen.

Ik had geluk dat ik veel energie had vandaag. Dan hoef ik ook niet zo vroeg naar bed en kan ik dus lekker lang spelen.

Ja it wie wer in moaie dei!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s