Koerenbool en het Raceautoboekje

Ik had gisteren ineens een verrassing in de box!
Mama kwam thuis met een boekje van dik karton over een raceauto en ik was behoorlijk in de war. Dat kwam omdat ik een klein jongetje zag rijden in een raceauto en zelfs bijna een hondje overreed! Ik bedoel maar, dat kan toch niet, dat is pedagogisch onverantwoord, niet van deze wereld!

Toen kwam ik er op de allerlaatste pagina achter dat het ging om een hobbelracewagen, oftewel, gooi er en muntje in het het gaat hobbelen. Mama had het van Truus gekregen, een hele leuke collega van mama dus. Ik was zo aangenaam verrast, dat ik er bijna van omviel. Bedankt dus!

Verder een rustig dagje achter de rug hoor. Gewoon lekker Dzjez geweest en daar ben ik goed in. Gezellig op de crèche, weer een hele dag om te oefenen en te leren lopen. Wat een leven heb ik! Elke dag is nieuw en er gaat geen dag voorbij of ik leer iets of meer nieuws. En wat ik ook doe is interacteren en dat is een moeilijk woord voor terug praten. Het woordje ‘ja’ en ‘Gaga’. Gaga is een multiwoord en kan gebruikt worden voor papa, mama of iets anders. Een beetje als het woord ‘Smurf’; maar dan anders.

Toen ik thuis kwam heb ik snel wat gelezen in m’n Raceautoboekje, maar deze keer ben ik achteraan begonnen. Dan schrik ik niet zo…. Toen papa kwam heb ik wat gelopen en zijn we samen in de keuken gegaan en hebben gekookt. IK HEB BOERENKOOL GEGETEN en dat is LEKKER! Ik had het zo op! Ik ben er klaar voor, ik eet met de pot mee (wat dat ook betekenen mag, want ik heb nog nooit een pot zien eten!).

En gek hè! Zodra ik het eten op heb, ben ik ineens moe-oe-oe. Da moet ik naar bed, maar niet voordat ik eerst nog even heel hard gelachen heb met papa. Een mooi ritueel is dan dat mam me een laatste flesje geeft. En dan… lig ik nog even lekker hardop te praten in bed. Ik was nog even klaarwakker, maar uiteindelijk wond de zwaartekracht het van de opgaande kracht van m’n oogleden…

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s