Niet zo’n hoedjesman

P1050607

Vandaag was dag 2 van m’n verjaardag. Dat is het voordeel van baby zijn die in het weekend jarig is. Dan heb je een soort uitschuifverjaardag en mag je ook nog eens in de crèche je verjaardag vieren. Papa en Zelda hadden speciaal lekkere toetjes gekocht en speciale, kleverige stroopwafels voor de juffen.

Waar ik niet op had gerekend was die hoed op m’n hoofd. Ik kan je zeggen, daar ben ik geen fan van. Ook niet van mutsjes, handschoenen of zonnebrillen. Ik ben meer van de puur natuur en de strikt noodzakelijke. Hoe mooi zo’n hoedje ook is hè!. Ik bedoel, hij is teolormeet, kijk maar m’n naam staat er op en 1 jaar en dat klopt allemaal! Maar toch…

P1050616

De beloning is een puzzel. Daar doe ik het dan voor. Een Sesamstraat puzzel. Ik mocht het zelf uitpakken. Dat is soms leuker dan het cadeau. Sowieso ben ik een gezelligheidsmens. Het is namelijk leuk om zo met z’n allen aan tafel te zitten.

P1050623Je vraagt je misschien af hoe het komt dat er zoveel foto’s zijn van mij op de crèche, nou dat zal ik zeggen. Mama had hem meegegeven en papa had hem meegegeven en op de crèche hebben de juffen foto’s gemaakt. Zo kun je ook eens zien hoe ik me overdag vermaak en…. hoe ik buiten slaap! Zelfs papa was daar verbaasd over. Hoe stoer is dat! Gewoon in het buitenbed in de SNEEUW! Als je dan niet stoer bent, dan weet ik het ook niet meer!

Ik had ook veel energie, ik heb namelijk tot 10 over 7 geslapen, papa maakte me wakker, ik bedoel maar. Ik heb trouwens ook brood ontbeten met melk. Ik ben trouwens weer helemaal op dieet (ik was namelijk een beetje op dieetniet, maar daar hoefden we ons dus geen zorgen over te maken. 1. Ik ben nog steeds een stevige baby; 2. als ik echt honger krijg, eet ik vanzelf)

’s Avonds heb ik m’n Surinaamse rijst opgegeten in een zucht en een scheet en yoghurt en daarna heb ik nog 210 ML melk gehad en alles binnen gehouden. Ik zeg: Laat het groeien beginnen.

P1050600

Voor de kritische kijker, ik heb nieuwe schoenen aan. Echte schoenen! De zijn zo stevig, dat als ik in slaap zou vallen ik gewoon rechtop zou blijven staan! Die heb ik van Tessa gekregen en ze waren van Senn. These Boots Were MAde For Walking zeg ik!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 gedachtes over “Niet zo’n hoedjesman

 1. Beste Dzjez,
  Je bent nu al 1 jaar dus nu ben je “beste”, lieve is voor watjes!
  Wat betreft dat malle hoedje, Ik zal je even verklappen mamma was net zo. Tot aan de deur en dan werd het hoedje achter de rodedendrons gedeponeerd. De wind waaide altijd door haar mooie haar. Misschien krijg jij die ook.
  Doe je best.
  Dag Dzjez
  Opa Arnold (Olpa)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s