Grote kleine wereldbaby

P1050790

Het was weer zo’n nacht. Mama en Papa wilden graag de hele nacht gebruiken om te slapen, alleen werd ik wakker om 10 voor 2. Weet ik veel waarom? Die dingen gebeuren en dan huil ik. Gelukkig was papa alert en die kwam met een flesje (ik weet het, de pedagogen onder ons zeggen nu, dat is niet verstandig, maar bij mij is dit echt een momentje, of groeistuip). Het was 90 ML en toen dat op was, schrok ik zowaar! Ik was niet klaar! Dus bij papa op de schouder naar beneden, nog een flesje, terug naar boven en nog eens 90 ML gedronken. Daarna ben ik rustig gaan slapen, tot 7 uur. Toen moest ik weer huilen en was moeilijk te bedaren.

foto 2Mama heeft het opgezocht. Het is de leeftijd. Ik zit in een fase waar ik eenkennig kan zijn, aanhankelijk ben, besef dat de wereld groter is dan m’n box of de muren van het huis of het kinderstoeltje in de auto en dat is soms best beangstigend… Ik voel me daarin dan heel klein. Dan heb ik spontaan behoefte om mama aan te kijken en te knuffelen. Ik kijk haar dan recht in de ogen en het is dan net alsof ze een vuiltje in haar oog heeft. In beide ogen, eigenlijk!

foto 3Dat heb ik. Verder hebben we het ook heel gezellig gehad hoor! We zijn gaan shoppen en dat is leuk. Dan kijk ik lekker om me heen en naar de mensen en dat is genieten. We hebben allemaal dingetjes gekocht en uiteindelijk naar de Albert Heijn. Daar trek ik altijd de boodschappenmand. Dat is handig voor mama.

Toen we thuis kwamen, was het al donker. Ik mocht in de box en mama ging al koken en toen was papa daar. Dat is ook altijd fijn. Kan ik lekker lachen naar hem, maar ik ben een beetje meer in m’n mama periode op dit moment. Papa vindt dat niet erg!

Hij heeft m’n tafelstoel opnieuw afgesteld en ik moest er in zitten om te zorgen dat het ‘op maat’ was. Nou het zal wel! We staan er beide niet op ons allerbeste op! Hij heeft me ook eten gegeven en ik heb een heel half potje opgegeten. Ik had duidelijk trek dus!

En daarna naar bed. Ik was weer echt moe!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s