Meneertje Mannetje in Timboektoe

P1060450

Ik heb de hele dag gelachen en gedaan. Kortom het was een fijne dag en dat was het gisteren en eergisteren ook.

Papa had me vanochtend goed liggen (dat is voor de gek houden). Ik werd om kwart voor 7 wakker en hij geeft me een flesje en ik slaap prompt door tot kwart over 9. Papa keek blij toen hij me op kwam halen…. We zijn samen naar beneden gegaan en hij was op de computer en ik in de Box met m’n aaiPad. Daar zitten allemaal leuke geluidjes op en lichtjes en knopjes. Daar kan ik leuk mee dansen en later mee leren ABC en 123. Nu nog niet, nu is het leuk.

Ik begrijp wel veel. Aai, dag, kom maar, lekker? bedje, slapen, maar het woordje ‘NEE’ gaat er niet goed in. Dan ben ik ineens Oost-Indisch doof.

Het huis was een groot avontuur, want het stond VOL met boeken. Overal waar je kon kijken, stonden boeken. En mama heeft er heel veel op marktplaats gezet met de computer. Het blijkt dat weinig mensen lezen, want niemand heeft geboden. Gelukkig waren er wel mensen die GRATIS boeken wilden, dus die hebben 5 dozen opgehaald. Achteraf zei mama dat dat niet echt boeken waren om te lezen. Ben benieuwd.

De rest van de boeken maakten van mij een echter Docter Dzjezingstone I presume?
(dat is Engels…).

Ik kon mooi op de dozen klimmen en klauteren en m’n weg vinden naar de knopjes. Hoogtevrees heb ik niet. Maar papa en mama wel!

Het is maar goed dat mama zo met die boeken bezig is, want alle boeken zijn van zolder! Allemaal! Dat hadden we met z’n allen nooit gedacht en zo zie je maar weer. Elk einde begint met een begin, oftewel zonder begin is er geen einde. Dus.

P1060442

En ze heeft het emotieloos gedaan. Al die boeken sorteren en selecteren, waarderen en saneren… Gelukkig bleven er ook nog heel veel over voor Naarden. Ook boeken van papa!

P1060434P1060440Ik heb ook karnemelk gedronken uit een glas, in volle teugen en een vol gezicht. Vol met karnemelk dus, lekker spul zeg! Een soort vloeibare yoghurt. Daar ben ik wel voor te vinden!

Ik mocht, nadat ik spetterend en spaterend en giechelend en schaterend in bad was geweest, de bloemetjespyjama van Beppe aan! Dan zie ik er mooi uit én lig ik mooi te slapen. Daar was ik aan het eind van een drukke lach- en ontdekkingsdag wel aan toe!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s