Mooi rood is niet lelijk

P1060894

Laten we zeggen dat het niet mijn dag was en dat het resultaat op m’n wangen een stoplicht jaloers zou maken. Of de rode muts van een kabouter, of een brandweerwagen, of de rode paprika die papa vandaag had gekocht voor de Babi Ketjap.

Het begon gisteravond al. Ik ben een aantal keren wakker geweest en weer in slaap gevallen. Om half 1 moest ik echt huilen en zelfs troosten door mama hielp niet. Dus kreeg ik een flesje en toen voel ik in slaap, maar toen ik om half 2 weer wakker werd en papa kwam had ik een beetje overgegeven. Hij heeft het schoongemaakt en ben ik weer in slaap gevallen. Gelukkig.

Al dat gedoe heeft me wel een bad opgeleverd. Op de manier waarop ik wakker werd, was niet de manier waarop ik naar de crèche kon gaan. Van bed naar bad, dat is nieuw. Ik had niet veel honger of dorst. Gek hè!

Het was ook een bijzondere dag, want papa heeft voor het laatst Ellen gezien. Niet voor het aller-allerlaatst, maar wel de laatste keer als hij me naar de crèche brengt. Want…. vanaf volgende week wonen we in Naarden. En dat is iets waarvan je weet dat het komt en toch niet aan ziet komen.

Een beetje wanneer je voor het rode stoplicht staat en je weet dat hij groen wordt, maar je bent wat aan het dromen en ineens hoor je iemand toeteren achter je en besef je dat het licht al lang op groen staat. Dat is wat ik denk hè! Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt.

In ieder geval, papa doet er heel nuchter over hoor. Geen drama, gewoon tot de volgende keer! En waarom niet. Je kunt je zorgen maken over wat je niet meer hebt, maar je kunt wat je hebt gehad ook gebruiken als bron van energie en inspiratie.

Maar goed, mooi rood waren m’n wangen toen mama me op kwam halen. Ik was huilerig en moe. Ik denk dat ik de laatste in de rij ben op de crèche om een beetje ziek te zijn. Ik was blij dat mama me kwam halen.

Thuis heb ik Sesamstraat gekeken en Teletubbies en niet echt gegeten. Nee, ik was blij dat ik in bed lag. Morgen weer in nieuwe dag! Olpa en Olma komen! We gaan inpakken en mama gaat naar de verloskundige. Voor m’n broer. Kijken of hij goed ligt en zo. Ik hoop van wel!

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s