Hotsenbotsen

P1070056

De afgelopen 2 dagen stonden in het teken van opruimen, inruimen en doen.
Donderdag was wel een beetje andersom dan anders wat weer andersom was van wat eerder normaal was. Papa bracht me naar de crèche en niet mama. Hij ging de Ankerstraat opruimen en Pake en Heerko (neef van pake) kwam ook. Alle rommel in de tuin naar de vuilstort, de kast en de friesche klok naar Drachten. Ik heb het van horen zeggen hoor.

En, papa kwam me ook weer ophalen. Daar schrok ik zo van dat moest huilen. Zo zie je maar hoe een mens vast zit in patronen. Ik was dan ook heeeeel blij om mama weer te zien toen zij thuis kwam.

Met papa was het ook gezellig hoor. In de auto lekker gekletst en koekjes gegeten en thuis zijn we naar de Plus geweest. Maar toch, mama is anders, dat is veel meer, eh, MAMA!

P1070066We hebben samen geknuffeld en gespeeld en gegeten en toen naar bed en ik slaap lekker in Naarden! Ik wed vrijdag pas om 10 voor 8 wakker, ik bedoel maar. Dan slaap ik lekker de hele nacht door. Ik denk dat papa en mama ook wel blij zijn met me….

Vrijdag stond dan weer volledig van rommelen en stommelen in Naarden. Dat begon met Gerard de Timmerman. M’n allerbeste nieuwe vriend. Gezellig bij hem op schoot. dat heb je soms met mensen, en ik heb het met Gerard.

Hij heeft een blad in de berging geïnstalleerd en ik heb rondgelopen. Papa heeft opgeruimd en opgehangen en afgevoerd en mama heeft opgeruimd en opgeruimd en opgeruimd.

Nou! En ik heb dat geweten zeg!
Hotsenbotsen en klotsen, ik moest me zo nu en dan schrap zetten. Mama is vastberaden de boel op orde te hebben als ik kom. Dat vind ik fijn, want ik heb zin om te komen, maar het maakt mij niet uit hoor! Rommel of niet. Ik heb er zin in.

Het begint hier ook wat krapper te worden trouwens. Ik ben helemaal compleet en gebruik de dagen om aan te komen en m’n spijsverteringssysteem op order te krijgen. Dat is handig voor straks, dan kan ik lekker de luiers volpompen, zoals Dzjez!

Laterrr.

Doei broer!
Ik heb rondgelopen en geklommen om mijn tronen. De magnetron en de houten kist. Daar ga ik dan opstaan en om me heen kijken. Ik P1070058heb nu ook een eigen meter waar ik dingen me meet. En een penseel war ik dingen mee aftast. Ja de wereld is mooi en vol ontdekkingen. Oh ja en ontdekkingen want er ijn ook best veel dingen die ik niet mag doen. Tsja, zal de leeftijd zijn… Maar sommige dingen zijn nou eenmal echte Dzjezmagneten!

Enfin, aan het eind van de dag had ik ‘zwarte kakkies’ oftewel, dat is moedertaal voor vieze voeten. Ik mocht namelijk lekker op blote voeten rondlopen. Daar hou ik van!

OK, einde dag was de kamer een stuk grote dan deze ochtend! Nog meer ruimte om rond te lopen.

Ik mocht lang opblijven en we hebben gezellig gekletst en gespeeld met de gezellige lichtjes aan en kaarsjes en wierrook op de achtergrond. Supergezellig vind ik dat.

Morgen ga ik naar Olpa en Olma.

It wien wer twa moaie dagen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s