Koning Dzjez en de kramp in de armpjes.

P1070414

Vandaag was ik thuis en niet.

Ik bedoel, ik was niet naar de crèche, maar ging met mama op pad. Allemaal dingetjes doen. Eerst naar de Baby Dump in Almere. Ik schrok me een hoedje toen ik dat hoorde! Ze gaat me toch niet achter laten?

Toen besefte ik me dat ik geen baby mee ben maar een dreumes. Oef! En toen we aankwamen besefte ik me dat ik het helemaal mis had. Geen baby’s dumpen, maar allemaal leuke spulletjes voor baby’s! Dat is andere koek.

foto

We hebben een leuk setje gekocht voor m’n broer, voor als hij net geboren is. Dan heeft hij ook iets van zichzelf en niet van mij. Alhoewel ik zeg ‘Mi ropa, tu ropa’ maar goed, ik begrijp dat wel, stel je voor hij lijkt op mij én hij heeft de zelfde kleertjes aan, dan weten we straks niet wie wie is.

Plus dat de meeste mensen kleertjes geven voor als hij al wat groter is. Ook goed, zeg ik!

foto 2Daarna naar de Maxis bij Muiden/Weesp. In de auto heb ik geprobeerd wakker te blijven, maar de zwaartekracht heeft gewonnen van zowel m’n ogen als m’n hoofd. Een powernapje dus.

foto 4Bij de Maxis hebben we ons echt zo vermaakt! Ik zat op m’n troon op de praalwagen (waar je ook boodschappen in doet) en al die mensen die ‘bezwaaid’ moesten worden. Zo veel dat ik er soms 2 handen voor nodig heb. En al die mensen kijken ook zo, dus niet zwaaien is geen optie. En HAI, HAI, roepen. Zware baan, Dzjez zijn.

En gesellug met mama, allemaal dingetjes bekijken en doen en ik heb er lekker m’n boterham gegeten. Midden in de Lidl. Kan allemaal!

foto 1-1We zijn ook naar de AH geweest, maar daar kreeg ik bijna een dubbele dosis pleinvrees! Wat is dat groot! Zelfs een olifant kun je daar verstoppen en hem pas anderhalve week later terug vinden! Echt! Daar zouden ze een App voor moeten maken.

Maar goed, we hebben onze weg gevonden en de spullen gekocht die we moesten hebben. We zijn overal geweest. En overal gezellig gepraat en gelachen en gezwaaid en ik heb ontdekt dat vrienden maken vrij simpel is. Wie goed doet, die goed ontmoet, ook als je het soms een beetje lastig vindt. Blij zijn is beter.

foto 5

Blij word ik ook van m’n mooie nieuwe sloffen. Misschien is het inbeelding, maar ik heb het gevoel dat ik er sneller op kan lopen!

Toen we thuiskwamen hebben we gegeten en heb ik daarna anderhalf uur geslapen. Mama ook een kwartier, die moest natuurlijk opruimen en zo. Daarna hebben we weer gezellige dingen gedaan.

Ik heb een beetje Sesamstraat gekeken op m’n plek. Daar heb ik behoefte aan, zo’n eigen plek waar ik lekker kan zitten. Moet het er eens met mama over hebben of er niet zo’n leuk Dzjez stoeltje is ergens.

Toen papa thuis kwam was ik ook al weer blij. Nog even, want ik was uiteindelijk wel moe. Zo’n dag is zelfs voor mensen als ik vermoeiend. Ik heb nog even gedanst. Goed begin voor een goede nacht.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s