Vrijdag en Zaterdag, geen nieuwe broer

P1070435

Ik zeg het maar, want voor hetzelfde geld is hij er wel hè!

Waar we de laatste tijd zo druk mee bezig zijn, is zorgen dat de boel voor elkaar is en we niet heel veel moeten doen als m’n broer er is. Dan willen we tijd aan hem besteden natuurlijk.

P1070432P1070438Vrijdag kwam Gerard de Timmerman. Die heeft een ‘koof’ om de verwarming gemaakt met een heel mooi blad er op. Dat is handig vanuit de keuken en mooi om te zien ook!

Voor mij is het dan weer leuk er op te slaan, want dat maakt een mooi geluid. Papa vind dat niet en dus kijk ik soms onblij… Ik bedoel, ik ben een dreumes en dreumes en drummen lijkt heel erg op elkaar! Dan kun je toch niet anders?

P1070439

’s Middags is papa naar de Ankerstraat gegaan. Wij hebben eerst nog geslapen. Mama en ik dan, en geloof of het of niet, nu moest mama me wakker maken! Zul je altijd zien hè! Normaal maak ik haar wakker. Zij moest naar de verloskundige en ik ga dan natuurlijk mee! Als ik naar m’n broer kan kijken dan doe ik dat!

Hij ligt met z’n hoofd naar beneden. Geen dwarsligger dus. Voor nu…. want eens een dwarsligger, altijd een dwarsligger. Dwarsliggers, dwarsdenkers, dubbeldenkers, allemaal types die meehelpen de wereld te veranderen. Einstein was er ook zo één. Die zei dat je een probleem niet kunt oplossen met de zelfde gedachtes als toen het gecreëerd werd. Helemaal mee eens!

Opgelucht gingen we naar huis en daar hebben we feest gevierd door te dansen!

Ik had wel een beetje last van de prikjes die ik vorige week had gekregen. Echt uit m’n hum. Overgeven, weinig eten en wat hangerig. Goed gepland zeg ik… NOT! Maar het goeie nieuws is dat ik ’s middags nog wat ben gaan slapen.

Toen papa thuis kwam waren we allemaal blij! Nu was hij een beetje moe. Schoonmaken met dweilen en zo is niet aangeboren voor hem…. Maar ik zeg altijd maar zo: Niet proberen is nooit leren!

Zaterdag begon met een frisse wandeling om de vesting! Nou ja, een deeltje. Met Farouche en Iara en papa en mama. Mooi hoor!  Het was net of ik de zee kon ruiken en toen zei papa dat dat best mogelijk kan zijn, want vroeger lag Naarden aan de zee. Echt waar! Ik wil daar nog veel over leren.

krt-1826-ned

Verder zijn papa en ik gaan winkelen. Naar Het Karwei en daar hebben we een hele grote plank gekocht! Ik heb die helpen dragen! En een nieuwe kraan voor het bad, dan ga ik m’n vingers niet meer branden of rillen van de kou.

Ondertussen rook het heerlijk in huis, want mama maakte spareribs! En ik voelde me slecht. Ik was ev en gana slapen en werd met een gil wakker en ben niet meer stil geworden eigenlijk. Ik denk dat het nog een laatste prik van de prikjes was. Een soort stuiptrekking.

Met veel moeite ben ik naar bed gegaan, niet gegeten, niet gedronken en veel gehuild. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen en hoop dat ik morgen GOED uitgeslapen ben!

It wienen wer moaie dagen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s