Meneertje Mannetje en de vrolijke zondag

P1070466

Tsja, wat kan ik zeggen, dat was het: Een vrolijke zondag.

Ik was al redelijk vroeg wakker, 10 voor 7 en had goed geslapen. Na een moeilijke inslaapperiode gisteren, is het me toch gelukt in te slapen en alles binnen te houden. Jeej! Dat is fijn.

Ook fijn is het bij papa en mama in bed te liggen. En gezellig, totdat ik er uit wil. mama mocht blijven liggen en papa en ik hadden het gezellig. Gewoon dingetjes doen. Maar m’n grootste behoefte was melk. Brood vond ik nog niet interessant. Dat is voor later (en er lagen keen kokosmakronen, dus…).

Toen ik terug in bed ging, kwam mama er uit. Denk ik, want ik hoorde haar, vlak voor ik in slaap viel. Daarvoor had ik een behoorlijk volle luier (nog niet helemaal jofel), dus heeft papa me in bad gedaan. Goed idee en leuk! En toen ik weer wakker werd, 45 minuten later, kwam ze me halen. Gezellug!

We hebben gezellig ontbeten. Papa en mama broodjes, eitjes, kaas, vlees, melk, jus en ik? Niks. Ik had geen trek. Nog niet, want ik heb het gevoel dat m’n maag het nog niet aankan.  dat kan en dat mag. Magen mogen dat.

We hebben samen opgeruimd en dingen gedaan, rondgelopen en gekeuveld. Ik keuvel graag. Over koetjes en kalfjes en Nijntje. Ik begrijp al heel veel. Als je zegt: Pak het Nijntje boekje, dan pak ik het Nijntje boekje. Als je zegt pak het Ben boekje, dan pak ik dat. Ik weet wat de deur is en war m’n jas hangt. Ik doe de deur dicht als je dat vraagt, ik pak een koekje of het flesje, maar het woord ‘NEE’ dat begrip ik nog niet. ik zal nog wat blijven oefenen.

Papa ging uiteindelijk fietsen. De eerste keer vanuit Naarden en ik ging naar bed. Ook nu weer heeft het even gekost voor ik sliep, maar het is gelukt. En lang ook, want toen ik opstond, kwam papa al weer thuis!

foto 3-3 foto 2-2 foto 1-2

 

En…. er was een verrassing! Olpa en Olma gingen komen. Die waren al terug uit Oostenrijk en vonden het een goed idee mij te zien. Dat vind ik ook. Mij zien is leuk plus, dan kan ik hun ook zien!

Toen ze voor de deur stonden ging ik met papa mee. De deur ging open en daar stonden ze. En ik ook. Stokstijf, één been wat naar achteren en een beetje traag wiebelen, terwijl m’n mondhoeken licht de neiging hadden omhoog te krullen. Dat duurde maar 27,4 seconden hoor, daarna liep ik naar ze toe! Fijn, ze zijn er weer!

Het was heel gezellig en we hebben veel geknuffeld en gepraat.Ik heb ze ook laten zien hoe stoer ik in m’n stoel kan zitten en zo. Ze waren hartstikke bruin! Goed weer en sneeuw. Nou ik weet het wel. Als ik groot ben ga ik ook skiën. Cool.

P1070462

Olpa en papa gingen eten halen en ik kreeg eten van Olma. Nou ja, ze gaf me het lepeltje want ik ben al groot en doe dat zelf. Zeker nu… En ik had al een tijdje niet echt gegeten, dus het gaat de goeie kant op.

Na hun eten, bracht papa me naar boen voor het pyjama ritueel (daarover ooit meer) en heeft Olma me het flesje gegeven. Daarna ben ik vredig in bed gedoken. Handjes onder de borst en de kont omhoog, op de knietjes. Mijn ideale slaaphouding.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s