Ik bel gewoon de zon

P1070470

Het was een zware nacht. Voor ons allemaal, dus is het tijd voor de zon. Die heb ik vanavond gebeld en gezegd dat hij morgen moet komen. De inspiratie kwam uit Nijntje, die in één van haar fantastische avonturen naar het strand gaat. Die gele kleur deed het en toevallig had ik een telefoon….

Haaloo, haaloo, zei ik en daar was de zon.
(het is een vage, maar gave foto vind ik!)

Ik vroeg, tuutuu? Kadda, oedie? Da da, en dat was genoeg om de zon te overtuigen. Let op m’n woorden, morgen is iedereen gek en gaat buiten zitten met het gezicht in de zon en de ogen dicht. Dat is goed voor iedereen en geeft je energie. Daar zitten we allemaal op te wachten.

Het was niet goed met mama, want die had ineens een een beknelde zenuw in de rug en kond vervolgens niet goed meer lopen. Als je zo’n dikke buik aan de voorkant hebt, krijg je een deuk aan de achterkant en dat is nooit grappig. Pijn plus een baby die op je maag drukt, maakte haar wat misselijk.

Ikzelf was ook niet helemaal jofel, om het simpel te zeggen. Mijn maag was het ook niet eens met de inhoud en na een onenigheid van een uur of 2 à 3 en won de maag. De boerenkool moest er uit en ik werd daar niet vrolijk van. Uiteindelijk moest papa er uit om m’n bedje schoon te maken.

Ik moet zeggen dat knuffelen wel erg lekker was, dus het duurde even voordat papa me ‘vredig’ in bed kon leggen…. Tsja. Maar goed het was midden in de nacht, dus dan is een bed best lekker.

Probleem was alleen was dat ik een uurtje of 2 wakker werd van de dorst. Wat wil je! Gelukkig had papa een flesje bij de hand toen hij binnen kwam en ondanks een klein protest, ben ik lekker gaan liggen en gaan slapen.

Papa maakte me wakker en m’n luier zat vol tot vlak onder m’n haargrens…. Dat betekent?
Bad.

Er gaat niks boven een badje in de morgen. Fris naar de crèche, je weet nooit wie of wat je tegenkomt, dus… Echt honger had ik niet, of dorst. Ik ben nog niet helemaal mezelf na die prikjes. Mama bleef wijselijk in bed liggen. Rust is de beste remedie.

Ik had een goeie, maar rustige dag op de crèche. Niet gegeten of gedronken, 2 uur geslapen en gespeeld. Toen papa me kwam halen, moest ik heel hard huilen in de auto. Thuis was ik klaar. Even ontladen.

Ik heb goed gegeten! Broccoli, kip, aardappeltjes, yoghurt…. Daarna heb ik gespeeld met papa en veel gebeld. Ook met de zon dus. Toen mama naar beneden kwam, gingen wij bijna naar boven. Even knuffelen, maar ik as echt moe, dus naar bedje toe.

Ik hoop dat mama zich morgen weer beterder voelt.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s