Jassan

P1070477

En ineens stonden ze daar.
Geen voorteken, geen bel, gewoon daar, waren, ze…
Dan blijf ik altijd even stokstijf staan. Cool, ongeroerd.
Aan de buitenkant, want aan de binnenkant,
ben ik alles aan het verwerken en
me aan het voorbereiden op
het plezier wat deze
dag gaat brengen.

Dat weet ik nu al zeker. Olpa en Olma zijn er en dat is gezellig en leuk en fijn voor mama. Die dikke buikenparade begint haar meer en meer parten te spelen. Gelukkig had ik goed geslapen alhoewel m’n luier daar anders over dacht. Goed vol en een goed reden om in bad te gaan.

P1070480

Olpa en Olma nemen kordaat het heft in handen en nadat papa met een laatste kopje koffie is afgescheept, begint het echte werk. Voorlezen met Olma, knuffelen met Olpa, op m’n stoeltje zitten. De sfeer zit er goed in. Ik word er ook snel wat moe van, dus een klein dutje is niet mis.

Nadat ik wakker werd, was ik wat dreinerig, maar er is geen betere remedie dan de woorden: Ga je mee?

Ik ben dan direct stil. Ik weet al waar m’n jas hangt en dat m’n schoenen aan moeten. Jassan betekent weg gaan. We gingen winkelen. Ik, Olpa en Olma! We zijn naar de Maxis gegaan en dat betekent veel ,mensen om naar te zwaaien. Sowieso ben ik wel van het avontuur!

P1070486

Ondertussen kan mama een dutje doen, of druk zijn met dingen. Dat kan ze ook goed.

Thuis was ook weer gezellig. Gezellig met z’n allen zijn en dingen doen. Ik lees dan gezellig op de grond in de keuken, terwijl  Olpa aan het koken is. Nog wat lezen met Olma, nee het is een fijne dag.

Dan komt papa thuis. Hij is aan het bellen. Ineens roept hij mij, ik kijk naar het scherm van de iPad en wie is dat? Zelda! Zo leuk! Gezellig wat kletsen en laten zien wat ik kan.

P1070517P1070518Later heeft papa de iPad op de tafel gezet en ben ik er toch even omheen gelopen om te kijken of ze niet aan de achterkant zat. Nee dus. Dat is iets wat ik nog wel eens wil uitvinden als ik groot ben. Dan hoef je ook niet meer zo lang te reizen. Ja, daar begin ik al vast aan te denken.

Uiteindelijk hebben we gezellig gegeten, heb ik alles nog eens overgegeven, ben ik gezellig doorgegaan met Teletubbies kijken. Uiteindelijk is het tijd. Tijd voor een lekkere fles en een goed bed.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s