Meneertje Mannetje en de Pretdag

P1070667

Na een lange nacht, volgt een lange dag en dan is het belangrijk dat hij goed gevuld is.
Lege dagen zijn zo leeg, en dat is nooit grappig.

Stel je voor je bent een dag, in dit geval een Vrijdag, daar begin je als dag op donderdag al naar uit te kijken, want hoe je het ook wendt of keert, jij bent de volgende dag! Dan wil je dat zo’n dag niet saai is of zoals ze in België soms zeggen “Dagdagelijks”. Ik bedoel, saaier kan het niet worden.

Nee, dan wil je als dag dat het een rijk gevulde dag wordt en dat was het.

We vertrokken al vroeg naar het gemeentehuis. Ik zat een beetje verstopt achter de matrassen, want daarna gaan we naar Beppe. Het gemeentehuis kende ik al, want daar hebben we m’n broer erkent, dus kon ik nog wat lezen.

In de auto naar Beppe heb ik een beetje geslapen om goed wakker te zijn als we aankwamen. En dat was maar goed ook want samen met ons kwamen Tessa en Nynthe aangereden! Ik bedoel maar!

Beppe kende ik nog en die was blij mij weer te zien en ik haar. Zo gaan die dingen! En er is zo lekker veel speelgoed en ik speel goed met veel speelgoed. Nynthe bleef een beetje bij Tessa zitten. Die was een beetje onder de indruk van zo veel Dzjezgeweld, logisch…. Nee hoor, ze zat gewoon lekker bij haar moeder! Ik heb lekker gespeeld (zie ook de sloffen van Beppe)

foto 1

Papa ging naar Pake en ik bleef bij Beppe en wij kregen nog weer bezoek! Deze keer van Tante Alie, dat is de zus van Beppe en weet je wat gek is? Ze lijken op elkaar! Dat is vreemd hoor! Dan wil je iets tegen Beppe zeggen en dan is het Tante Alie. In ieder geval vond ze lij OK en ik haar!

Ik heb lekker gegeten in de ‘troon’ van beppe. Die heeft een hele grote kinderstoel waar je zo lekker onderuit kunt glijden. Dat doe ik dan ook graag! Papa kwam ook thuis en die ging soep eten. Dan eet ik natuurlijk even mee!

foto 3foto 4In de auto ben ik weer even in slaap gevallen, nadat ik een boekje gelezen had, en het was wel gek, want toen ik wakker werd stond de auto stil, maar de muziek was aan en papa was er niet! Gelukkig zag ik z’n gezicht voor het raam voor ik echt in paniek raakte!

Thuis was daar mama en dat was fijn! En ik ging naar bed en ook weer niet, want ik had daar geen zin in. Spelen en rondlopen is veel fijner! Zeker als er een muziekje van Evelyn is! Dar kan ik fijn en expressief op dansen!

P1070671

En van dansen krijg je honger! Ik heb dan ook veel gegeten. Pasta met kip (m’n lievelingsgerecht! Dara blijf ik van eten!), yoghurt, water drinken en daarna mocht ik Teletubbies kijken en dan zing ik lekker mee!

Later op de avond (want ik was niet me en bleef gaan als een Duracelkonijn) zat ik klem tussen de bank en m’n stoeltje. En in plaats van om te lopen, doe ik dat niet. Als er een weg is, dan vind ik die. Zo ben ik. En ik heb de weg gevonden. Ik heb ook nog aardappelkoekjes gegeten die mama gebakken heeft. LEKKERR! Vers uit de oven.

P1070676

Daarna wordt het langzaamaan tijd voor bed.
Vrolijk en vredig op vrijdag, dat gun ik deze dag.
Ik oefen al vast op de grond.
Ligt ook goed,
maar
minder
zacht.

Jammer wat het is wel gezellig.
Vannacht ga ik al eens nadenken over wat ik zaterdag allemaal ga geven. Die moet ook een mooi dagje worden, want als je dan toch een dag bent, wees dan een pretdag!

It wie wer in moaie dei.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s