Hij zit er nog in

 

P1070740

Allereerst begrijp ik de uitdrukking “Iets met een korreltje zout nemen” nu iets beter dan gisteren. Als je iets met een korreltje zout neemt, zoals die lekkere spinaziesoep van mama, dan heb je de hele nacht dorst. Of in ieder geval een deel van de nacht! Volgende keer wordt het met een druppeltje water.

Voor de rest heb ik goed geslapen.

Vanochtend was ik nog steeds het enige buitenbuikse kind, dus alles is nog steeds hetzelfde. Het was een gezellig dagje thuis, waarbij ik lekker door het huis banjer, luid babbel en rompertjes van m’n broer in de vuilnisbak gooi. Die heeft een magische en magnetische aantrekkingskracht op me. Ik wil er dingen in stoppen en dingen uit halen.

Papa heeft me daar op een subtiele manier op gewezen door HEEL HARD
WATDOEJEDAAR!!
en ik ongeveer een halve meter in de lucht sprong, om vervolgens het grijnzende gezicht van papa te zien. Voor 2 minuten had hij z’n punt gemaakt, daarna was ik het vergeten.

P1070725

Nee, het was een echt gezellig zondags ochtendje. Ik heb lekker bij mama op de schoot Teletubbies gekeken en toen papa ging fietsen, ging ik naar bed met een flesje warme thee. Daar val ik dan hard van in slaap. En dus heb ik een lekker dutje gedaan.

Toen papa thuiskwam werd ik net hard brullend wakker, dat heb je na hard slapen. Dan heb ik ook van die lekkere rode wangetjes. Dan is het ook fijn om mama weer te zien en papa. Die was buiten bezig met de waterspuit om de fietsen (ook die van Siebe) schoon te maken. Gaaf. Later moest hij nog snel in de regen een hoes er om heen doen. Ik er achteraan en dan zijn die regendruppels best schrikken.

P1070729Daarna heb ik nog wat gedonderjaagd op de buik van papa.

Over buiken gesproken, OEFF wat is die buik van mama groot zeg! Wel gek om te beseffen dat hoe groot die buik ook lijkt, er komt een heeeeel klein mannetje uit. Ik heb z’n romertjes maat 50 gezien en die piep-kleine sokjes. Mijn voeten lijken daar reuzenvoeten bij….

Het is maar goed dat’ie klein is, want ik heb nog geen deurtje gezien of zo. Nou ja, dat zal wel geregeld worden als het zo ver is, zeker!?

Ik zat trouwens ook nog even klem. Ik heb wat met die stoel en die tafel. Ik wil er hoe dan ook tussendoor en dat levert soms voor de toeschouwer, hilarische beelden op. In dit geval kon ik geen kant op en is het goed dat er hulp in de buurt is.

P1070726

Ik heb trouwens ook nog om kwart voor 5 geslapen. Ik was er even aan toe. Om kwart over 6 werd ik weer wakker. Dat was al vast om voor te slapen voor de nacht. Oh, ja, m’n rompertje was ook nat. Dat heb je met buikslapers en zwaartekracht. Ach ja.

P1070734

Toen ik na een vrij zoutloze maaltijd en lekker yoghurt en nog wat rondgelopen te hebben, ging ik naar bed. Na mij achteloos geïnstalleerd te hebben op het aankleedkussen, met m’n telefoon in de hand, gezellig keuvelend met papa, hoorde ik ineens de stem van mama…. en die was er niet…. Nog eens, ik hield de telefoon tegen m’n mond en keek met grote ogen naar papa. Zo eng, ik begon er van te huilen. Maar niets wat een lekker knuffel met papa niet oplost!
(het was de babyfoon, maar dan omgekeerd noofybab, op die manier praat mama terug)

Terwijl ik het flesje drink, zie ik dat papa z’n ogen dicht heeft. Huh, doe ik dan en dan kijkt hij me aan. Ik wenk dan met m’n hand, en teken dat hij dichterbij moet komen, dan kroel ik in z’n haar. En daarna in het mijne.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s