Elvis Dzjezley en B’Pao

P1070852

Het was een pyama-dagje.
Een dagje zonder dat ik m’n kleren aan te trekken.
Zo lekker zondags.

Papa en Mama willen me goed opvoeden, dus moet ik in het weekend naar de Highwaymen luisteren. En dat vind ik leuk. Maar deze ochtend was het ook Elvis en toevallig had ik een romper aan met zijn naam. Toeval?

In ieder gaval was het voor mij een aanleiding om te dansen. En dat doe ik graag. Zodra ik muziek hoor begin ik te bewegen en met m’n bips te wiebelen. Muziek is leuk en Elvis ook!

Daarna ging de telefoon. Nou ja, de Feestaaim-bel. Het was Zelda en dat is toevallig! Want we hadden haar net nog gehoord toen ze het verhaal van Nijn en Oom Vliegenier voorlas. Dat had ze namelijk opgenomen. Met wel 3 verschillende stemmen. En nu was ze daar in het echt. Ik was blij om haar te zien en we hebben liedjes gezongen en ik heb Kiekeboe gedaan. Feestaaimen is cool. Ik hoop dat ik haar nog kan zien voor ze op vakantie gaan!

P1070546P1070547Ik heb ook een mysterieus woord. B’Pao, B’Pao.
Ik zeg dat de hele dag, en papa en mama kijken me met grote, niet begrijpende ogen aan, en om eerlijk te zijn, ik weet eigenlijk ook niet goed wat het betekent. Daarom blijf ik het maar zeggen, wie weet, daagt het.

Daarna ben ik gaan slapen Om een uur of half 12 en werd wakker om half 1. Ik was toen onblij en het heeft best lang geduurd voor ik weer Dzjez was. Raar hè! Ik denk dat het komt door de continue snotstroom die ik heb, afgewisseld met hoesten. Dat is niet grappig.

De middag was gezellig. Ik heb wat gegeten en wat gespeeld en formule 1 gekeken met papa. Eefjes maar, om hem een goed gevoel te geven, want ik vind dat maar saaai, die autootjes die telkens hetzelfde rondje rijden.

P1070856

Eigenlijk kabbelt de middag wat voorbij en ben ik om half 4 weer moe. Slapen is GOED zegt mama dan. Deze keer ook een uur en weer werd ik wakker met een boze afdronk…. Ook nu had ik weer even nodig om op gang te komen. Nee, veel slapen heb ik nodig, want straks komt m’n broer.

Alles is klaar en mama heeft nesteldrang. Ze heeft alles opgeruimd en klaar gezet, de vloer is gezogen en gedweild (nee, dat heeft papa gedaan, want mama mag dat nu niet!).

Ik ben benieuwd of ik morgen nog enigst kind ben…

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s