De blije spinnekop met tranen, de paasbrunch en de Jayby

P1080223

Het was een volle dag!
Die begin met een hele volle luier.
Papa had 2 handen en een wasknijper nodig om het te verwijderen, maar voor mij betekent dat dan BAD. Ik loop daar zelf naar toe en wacht dan tot het water warm is en dan ga ik er in.

Papa zet de 3 eendjes, het sterretje, de orka op de rand en gooit het Nijntje boekje in het bad. Ik pak dat dan. Haar wassen vind ik het minst leuk, maar tandenpoetsen dan weer wel. AAAAAAH, IEIEIEIEIEIEH en dan zelf afmaken. De hoekjes doen die papa gemist heeft. Dat zeg ik niet hoor!

Daarna zijn we even dag gaan zeggen bij Jay, Jay is een baby dus noem ik hem Baby Jay of als ik het te snel zeg Jayby.

Ik vind dat helemaal niet erg, hoor. Ik vind niets echt ‘echt’ erg. Alleen als ik geen drinken krijg, of het koud heb. MAar voor de rest lig ik er rustig bij en neem het allemaal in me op.

P1080197Dzjez die over de wieg komt hangen en Jayby, Jay roept en me wil aaien, Olpa en Olma, de visite en Ciska, die me goed verzorgt.

En dan is er papa met zijn grote handen. Als die één op m’n hoofd legt, dan wordt ik helemaal warm en zak ik weg. Je ziet me dan ook bijna niet meer trouwens; maar dat is een andere zaak.

Ik heb ook even een fotomomentje gehad met Olpa. Fijn was dat. Je voelt hem kijken en ik zie zelf nog niet zo veel. Bij hem hoeft dat dus ook niet. Hij voelt goed!

Nee, ik ben als Jay best tevree.

Ik ben blij dat ik er ben.

Maar nu moet ik weer slapen.

Hey leuk broer! Slaap lekker! Ik kom je we weer aaien hoor! Ik ben trouwens wel en niet in m’n hum. Ik ben in m’n hum als ik uit bed ben en bezig ben en dan wordt ik moe en ben uit m’n hum en als ik dan in bed lig ben ik VOLLEDIG uit m’n hum en BRUL ik alles bij elkaar. Tot 4 keer toe is papa geweest… Uiteindelijk ben ik weer naar beneden gegaan en ging het weer een stuk beter.

Ineens waren daar Olpa en Olma, die de tafel gingen dekken voor een ongelooflijke paasbrunch met alles d’rop en dr’an. Dat ziet er LEKKER uit, goed dat ik niet in bed lig…

P1080189

P1080187Toen ging de bel, tinggg, het was Omke Siebe, de oom van papa, samen met Jaqueline, die kwamen voor Jey, maar ook voor mij, want ik ken hen, hij is de Pake van Camden! Hij was heel lief en heeft me voorgelezen en we hebben hele gesprekken gehad over Jay en hoe ik een grote broer moet zijn en hoe we avonturen gaan beleven en zo. Soms is het belangrijk dat soort onderonsjes te hebben.

P1080196

Ze waren op vakantie geweest in Namibië en daar zijn vooral leeuwen en kleine beestjes met grote ogen en woestijn afgewisseld met een rivier.

foto 2

Mijn broer Siebe en zus Zelda, die zitten met hun moeder in Puerto Rica! Ook op vakantie. Die gaan daar vast en zeker GROTE avonturen beleven. Dat kan haast niet anders. Ik ben nu al benieuwd naar hun verhalen.

P1080204

Uiteindelijk gaat iedereen weg en ik naar bed…..
Naar bed, maar niet om te slapen, maar om te brullen. Wel 3 kwartier lang en toen heb ik een kwartier geslapen en daarna niet meer.

P1080207

P1080211P1080213Het was wel gezellig met papa. Eerst heb ik Bumba gekeken en toen Nijntje ne toen hebben we liedjes gezongen op de computer. Tussendoor heb ik gegeten, heeft papa gekookt, hebben we gedanst en gelachen. Al met al wel OK dus!

Toen mama met Jay kwam was ik blij en wilde ik wel even op de foto!

Mooi hè!

Uiteindelijk heb ik niet gegeten, zelfs geen yoghurt en ging flink naar bed, met een hele fles melk die ik zelf in elkaar gewezen heb, maar na de fles was ik niet echt van plan om te slapen. Wel om te BRULLEN en te BRULLEN en te BRULLEN en te BRULLEN en te BRULLEN en te BRULLEN en te BRULLEN en daarna pas te slapen.

Niets hielp, geen melk, geen knuffel, geen boekje, geen speelgoed. Uiteindelijk was het een zetpil en ECHT MOE zijn wat de truuk deed. Ik denk dat ik even een psiegoloogiesge sjift heb gemaakt. Morgen gaat alles beter.

It wie wer in moaie dei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s